• Головна
  • За 10 тисяч доларів обіцяв дружині загиблого воїна “повернути його з полону”: у Харкові затримали шахрая, - ФОТО
11:47, 1 грудня 2023 р.

За 10 тисяч доларів обіцяв дружині загиблого воїна “повернути його з полону”: у Харкові затримали шахрая, - ФОТО

За 10 тисяч доларів  обіцяв дружині загиблого воїна “повернути його з полону”: у Харкові затримали шахрая, - ФОТО

Служба безпеки України затримала у Харкові шахрая, який за гроші обіцяв дружині загиблого воїна “повернути його з полону”. 

Про це повідомляє пресслужба СБУ.  

“Військова контррозвідка Служби безпеки спільно з Національною поліцією ліквідувала ще одну шахрайську схему виманювання грошей у сімей українських захисників. У ході проведення комплексних заходів у Харкові викрито місцевого жителя, який видурював 10 тисяч американських доларів з дружини загиблого воїна ЗСУ”, – йдеться у повідомленні. 

За 10 тисяч доларів  обіцяв дружині загиблого воїна “повернути його з полону”: у Харкові затримали шахрая, - ФОТО, фото-1

Зазначається, що зловмисник «зіграв» на тому, що військовослужбовець загинув у так званій сірій зоні, тому його тіло ще не передали близьким. 

Дізнавшись про це, шахрай почав видавати себе за співробітника СБУ та переконувати жінку в тому, що її чоловік начебто перебуває в полоні у російських окупантів. 

За 10 тисяч доларів  обіцяв дружині загиблого воїна “повернути його з полону”: у Харкові затримали шахрая, - ФОТО, фото-2

За грошову «винагороду» фігурант обіцяв їй своє сприяння у «поверненні» військового додому. 

Для вирішення цього питання зловмисник «гарантував» своїй жертві, що внесе прізвище нібито полоненого воїна до списку на «першочерговий» обмін. Співробітники 

СБУ задокументували злочинні дії фігуранта і затримали його під час отримання грошей від потерпілої. 

Зі свого боку, Офіс Генпрокурора повідомив, що шахрай є товаришем загиблого. Підозрюваний дізнався, що його товариш – український військовослужбовець безвісти зник у зоні проведення бойових дій. Згодом і йому, і родині бійця, стало відомо, що чоловік загинув.

Проте він зателефонував дружині загиблого товариша та вирішив її переконати у тому, що інформація про смерть чоловіка не достовірна, а насправді він перебуває у російському полоні.

Систематичними повідомленнями та дзвінками він виманював у жінки 10 тис доларів США за вирішення питання про начебто включення її чоловіка до списку обміну військовополонених. Він повідомив про те, що має «звʼязки» для того, щоб бійця включили першим у список на повернення в Україну. Жінка повірила другу родини та погодилась передати йому необхідну суму для повернення чоловіка з російського полону. 

При обшуку у затриманого вилучено мобільний телефон із доказами незаконної діяльності. 

Наразі зловмиснику повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Планується обрання йому запобіжного заходу – тримання під вартою. 

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує до 8 років тюрми.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Харків #СБУ #шахрай
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...