• Головна
  • Декларація з лікарем за НСЗУ в Харкові
Новини компаній
15:00, 24 листопада 2023 р.

Декларація з лікарем за НСЗУ в Харкові

Новини компаній
Декларація з лікарем за НСЗУ в Харкові, фото-1

Медичне обслуговування за декларацією з лікарем – це одна з форм первинної медичної допомоги в Україні. Підписується декларація з терапевтом або педіатром.

Для чого потрібна декларація з лікарем?

Декларація являє собою договір з НСЗУ, що підтверджує бажання пацієнта обслуговуватися у конкретного фахівця. НСЗУ (Національна служба здоров'я України) – це державна організація, яка несе відповідальність за надання первинної медичної допомоги в Україні, а також її фінансування. Укладаючи договір, людина повідомляє державі, до якого медичного закладу має надходити оплата за первинні медичні послуги, котрими вона користується.

Підписувати декларацію з лікарем потрібно для одержання безоплатного пакета медичних послуг, до якого входить амбулаторний прийом у педіатра й терапевта, а також потрібні людині лабораторні аналізи й інструментальна діагностика. Список безоплатних медичних послуг за НСЗУ:

  • електрокардіографія (діагностика роботи серця);
  • офтальмоскопія (огляд очного дна за допомогою спеціального збільшувального приладу);
  • отоскопія (обстеження стану вуха, для виявлення захворювань або патологій);
  • пікфлоуметрія (діагностика респіраторної функції бронхів та легенів);
  • вакцинація відповідно до календаря щеплень;
  • отримання медичних довідок;
  • лабораторні аналізи.

Пацієнти мають право на безоплатні щеплення, уклавши декларацію з лікарем. Для вакцинації потрібно заплатити лише за вакцину, процедура її введення в медичному закладі є безоплатною. У список безоплатних послуг за НСЗУ входить низка лабораторних аналізів: клінічний і біохімічний аналізи крові та сечі, аналіз крові на вміст глюкози, швидкі тести на вагітність, тест на коронавірус, гепатити B і С, ВІЛ-інфекцію. Відповідно до декларації НСЗУ, педіатр та терапевт мають право видавати лікарняні листи, виписки з амбулаторної картки, довідки з дозволом відвідувати освітні заклади.

Декларація з лікарем за НСЗУ в Харкові, фото-2

Що дає декларація з лікарем «ОН Клінік»?

Декларація з лікарем дає пацієнтові право скористатися лікувальною та профілактичною медичною допомогою за кошти державного бюджету України. Якщо пацієнт не уклав декларацію з лікарем і свідомо відмовляється від підписання, йому доведеться самостійно оплачувати послуги терапевта і педіатра. Декларація з приватним лікарем надає людині аналогічний перелік прав, що й договір, укладений зі співробітником державного медичного закладу. Підписання декларації з лікарем приватної клініки можливе, якщо медичний заклад уклав угоду з НСЗУ.

Як укласти декларацію з лікарем «ОН Клінік»?

Щоб укласти декларацію з лікарем, оберіть на сайті фахівця і прийдіть особисто в один із медичних центрів «ОН Клінік Харків». Працівники приймальні внесуть ваші дані до електронної системи, після чого на телефон надійде SMS із кодом підтвердження. Назвіть пароль нашому співробітникові і отримайте два екземпляри декларації – один для вас, а другий – для обраного лікаря. Документи для підписання декларації з лікарем, які потрібно мати при собі:

  • паспорт громадянина України;
  • реєстраційний номер облікової картки платника податків.

Діти віком до 14 років повинні підписувати декларацію з лікарем у присутності одного із батьків або законного опікуна. Потрібно надати свідоцтво про народження дитини, а також паспорт та реєстраційний номер облікової картки платника податків її законного представника. Приймаються лише оригінали документів.

Термін дії декларації з лікарем необмежений. Якщо пацієнт бажає змінити терапевта чи педіатра, він може переукласти декларацію з іншим лікарем. Старий договір анулюється автоматично – розривати декларацію з попереднім лікарем не потрібно. Змінювати терапевта й педіатра можна необмежену кількість разів, але укласти декларацію з кількома лікарями одночасно неможливо.

Декларація з лікарем за НСЗУ в Харкові, фото-3

Обслуговування пацієнтів за договором з НСЗУ в Харкові

Записатися на прийом до терапевта або педіатра, щоб укласти декларацію з лікарем в «ОН Клінік Харків», можна за телефоном, вказаним на сайті, або через форму запису на прийом. Первинна медична допомога, що входить до декларації з лікарем, надається на безоплатній основі. Дізнатися ціни на медичні послуги, що не входять у безоплатний пакет, можна на сайті або за телефоном.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#ОН Клінік Харків
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...