• Головна
  • У Харкові ухвалили бюджет на 2024 рік
17:56, 22 листопада 2023 р.
Надійне джерело

У Харкові ухвалили бюджет на 2024 рік

У Харкові ухвалили бюджет на 2024 рік

Харківська міська рада сьогодні, 22 листопада, на позачерговій сесії схвалила проєкт бюджету Харківської міської територіальної громади на 2024 рік.

Загальний обсяг доходів бюджету міста розрахований у розмірі 17 млрд грн.

У проєкті рішення також було враховано освітню субвенцію з держбюджету у розмірі 2,033 млрд грн, дотацію на виконання повноважень органами місцевого самоврядування (617,4 млн грн), дотацію на компенсацію втрат доходів місцевих бюджетів внаслідок наданих державою податкових пільг зі сплати земельного податку суб'єктам космічної діяльності та літакобудування (280,8 млн грн), а також субвенції на продовження третьої лінії Харківського метрополітену (722 млн грн) і на відновлення об’єктів критичної інфраструктури в рамках спільного з Міжнародним банком реконструкції та розвитку проекту «Проект розвитку міської інфраструктури - 2» (125,9 млн грн).

Основним джерелом доходів, як і в попередні два роки, буде податок на доходи фізичних осіб. У структурі доходів бюджету наступного року він становитиме 55,1%, або 7,2 млрд грн. Крім того, місцеві податки та збори складуть 4,7 млрд грн.

Обсяг видатків проєкту бюджету Харківської міської територіальної громади на 2024 рік обчислений в сумі 17 млрд грн.

На відновлення зруйнованих та пошкоджених об’єктів критичної інфраструктури у сфері ЖКГ передбачено 1,2 млрд грн, у тому числі:
- на реконструкцію та ремонт об’єктів теплопостачання, які були пошкодженні внаслідок бойових дій, а також придбання матеріалів та обладнання - 475,9 млн грн;

- відновлення житлового фонду (з урахуванням придбання матеріалів) - 721,4 млн грн.

Найбільш питому вагу у видатковій частині загального фонду проєкту бюджету Харківської міської територіальної громади (37,4%) складають видатки соціальної спрямованості (6,4 млрд грн).

Так, на галузь освіти планується спрямувати 5,2 млрд грн, у тому числі за рахунок освітньої субвенції з державного бюджету - 2033,2 млн грн.

На забезпечення стабільного функціонування сфери охорони здоров’я заплановано спрямувати 3,6 млрд грн, у тому числі 3,1 млрд грн з державного бюджету від Національної служби здоров’я України.

На соціальний захист та соціальне забезпечення буде виділено 631 млн грн, на культуру і мистецтво - 391 млн грн, фізкультуру і спорт - 221 млн грн. 

Видатки на житлово-комунальне господарство складуть 4,2 млрд грн, дорожнє господарство - 715 млн грн, транспортну інфраструктуру - 2,5 млрд грн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Харків #міськрада #сесія #бюджет
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...