• Головна
  • ЗМІ: Нардепа з Харкова підозрюють у спробі підкупу біткойнами голови Держагентства відновлення Найєма
17:38, 21 листопада 2023 р.

ЗМІ: Нардепа з Харкова підозрюють у спробі підкупу біткойнами голови Держагентства відновлення Найєма

ЗМІ: Нардепа з Харкова підозрюють у спробі підкупу біткойнами голови Держагентства відновлення Найєма

САП та НАБУ повідомили про підозру нардепу від фракції "Слуги народу" Андрію Одарченку, який намагався підкупити голову Держагентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафу Найєма.

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) заявило про викриття народного депутата на спробі підкупу топпосадовця біткойнами. 

“Народний депутат України, член комітету з питань антикорупційної політики пропонував голові Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури неправомірну вигоду у криптовалюті Bitcoin, в еквіваленті 50 тис. дол. США”, - йдеться в повідомленні.

ЗМІ: Нардепа з Харкова підозрюють у спробі підкупу біткойнами голови Держагентства відновлення Найєма , фото-1

Зазначається, що в обмін на гроші нардеп просив сприяння в отриманні коштів з фонду ліквідації наслідків збройної агресії РФ на ремонт підконтрольного йому об’єкта інфраструктури.

ЗМІ: Нардепа з Харкова підозрюють у спробі підкупу біткойнами голови Держагентства відновлення Найєма , фото-2

НАБУ повідомляє, що після виділення коштів з фонду на криптогаманець викривача-топпосадовця надійшов перший транш неправомірної вигоди в еквіваленті 10 тис. дол. США.

ЗМІ: Нардепа з Харкова підозрюють у спробі підкупу біткойнами голови Держагентства відновлення Найєма , фото-3

Також відомство зауважує, що це перша в історії антикорупційних органів неправомірна вигода у криптовалюті, яку вдалося задокументувати.

Тривають слідчі дії.

Джерела УП повідомили, що йдеться про нардепа від фракції "Слуги народу" Андрія Одарченка.

Одарченко намагався підкупити голову Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафу Найєма.

Нардеп хотів, щоб з фонду ліквідації наслідків збройної агресії виділили кошти на ремонт будівель університету, в якому Одарченко обіймав посаду ректора (дію контракту якого призупинено).

Зі свого боку, Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) заявила, що повідомила нардепу про підозру.

Андрій Одарченко народився 2 листопада 1978 в Харкові. 2000 року закінчив Харківську академію технології та організації харчування за спеціальністю «Товарознавство та комерційна діяльність» (товарознавець-експерт), диплом з відзнакою.

28 листопада 2003 р. захистив дисертаційну роботу на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.15 — товарознавство харчових продуктів.

21 червня 2007 р. — отримав Вчене звання доцента присвоєне рішенням Атестаційної колегії МОН.

З 2011 року по теперішній час працюю деканом факультету управління торговельно-підприємницької та митною діяльністю  ХДУХТ.

У 2013 році закінчив Харківський державний університет харчування та торгівлі, за спеціальністю «Економіка підприємства», кваліфікація — магістр з економіки та підприємства.

20 березня 2014 р. захистив дисертаційну роботу на здобуття наукового ступеня доктора технічних наук за спеціальністю 05.18.13 — технологія консервованих і охолоджених харчових продуктів.

З 2015 по теперішній час за сумісництвом працюю на посаді професора кафедри товарознавства, управління якістю та екологічної безпеки ХДУХТ. Загальний стаж роботи складає 13 років 5 місяців.

Є членом спеціалізованої вченої ради К 64.088.03 Харківського державного університету харчування та торгівлі, головою Вченої ради факультету управління торговельно-підприємницькою та митною діяльністю ХДУХТ, головою експертної ради ХДУХТ за напрямком «Товарознавство і торговельне підприємництво. Екологічна безпека», членом Українського товариства товарознавців і технологів, членом наукового семінару з попередньої експертизи дисертацій ХДУХТ.

Одарченко раніше фінансував партію колишнього "регіонала" Євгенія Мураєва "Наші", йдеться в журналістському розслідуванні проєкту "Схеми".

Кандидат у народні депутати від партії «Слуга народу» на парламентських виборах 2019 року (виборчий округ № 170, Московський район м. Харкова)[4]. На час виборів: безпартійний, проживає в м. Харкові[5].

З 29 серпня 2019 — народний депутат від партії «Слуга Народу» (IX скликання). Член Комітету Верховної Ради з питань антикорупційної політики. За 2019 рік Одарченко став співавтором 14 законопроєктів, жоден з яких не підтримав парламент.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Харків #Одарченко #НАБУ #САП #хабар
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...