10:48, 20 листопада 2023 р.

Погода у Харкові на тиждень

Погода у Харкові на тиждень

В останню декаду листопада у Харкові буде досить прохолодно

Про це свідчить прогноз порталу «Синоптик».

У понеділок, 20 листопада, хмарна погода буде триматися у Харкові до самого вечора. Вночі йшов дрібний сніг. Вранці він посилиться, але до вечора повинен припинитися.

Температура від -1 вночі практично не зміниться вдень, коли буде -2.

Цього дня спостерігається стійке промерзання ґрунту, нерідко земля вкривається першим снігом, замерзають водойми. В цей день ожеледиця прогнозує затяжні морози.

У вівторок, 21 листопада, у Харкові похмурій ночі на зміну прийде ясний ранок та день, хмари на небі з'являться лише ввечері. Без опадів.

Температура від - 6 вночі підніметься до -3 вдень.

21 листопада вважається рубіжною датою – з цього дня “зима встає на ноги”. У народі помітили: якщо цього дня з’являвся іній, то чекали великого снігу; якщо день починався туманом – на відлигу; а ясна погода – до майбутньої морозної зими.

Так у середу, 22 листопада, вранці у Харкові небо буде ясним, а вдень вкриється хмарами, які не зникатимуть до завершення дня. Без опадів.

Температура від -7 вночі підніметься до - 3 вдень.

Селяни помітили: якщо гусак вийде на лід, продовження осені буде без морозів. А іній на деревах, навпаки, передвіщав мороз. Якщо буде туман – до відлиги.

У четвер, 23 листопада, хмари у Харкові закриють небо вже з самого ранку та протримаються до пізнього вечора. Майже весь день мине без опадів, тільки ближче до вечора може розпочатися дрібний сніг.

Температура від - 9 вночі підніметься до - 4 вдень.

Іній на деревах передвіщав мороз, а туман – тепло. Однак, якщо цього дня на деревах іній лежав зранку, то до самого 4 грудня морози будуть змінюватися відлигою.

У пʼятницю, 24 листопада, у Харкові майже весь день погода буде похмурою, лише ввечері небо проясниться. Дощ зі снігом, який йтиме вночі, вранці зміниться дрібним дощем і тільки ближче до вечора закінчиться.

Температура від 0 вночі підніметься до +3 вдень.

Зазвичай з цього дня починає студити й морозити. Часто це буває сніжний день. Якщо цього дня було вогко та йшов сніг, чекали відлиги до 4 грудня. Якщо день був ясним, незабаром мало бути похолодання. За цим днем передбачали погоду на майбутню зиму: якщо він був теплим, то й зима буде теплою, і навпаки.

У суботу, 25 листопада, у цілому у Харкові погода очікується хмарна, лише ненадовго день порадує нас ясним небом. Ввечері, можливо, пройде дрібний сніг.

Температура від +1 вночі до +1 вдень.

У минулі часи цього дня дівчата молились про наречених і просили у Всевишнього хорошого чоловіка. Погоду визначали так: якщо стелиться туман – буде тепло, а якщо іній на деревах, потрібно готуватись до морозу. З цього часу починають міняти шубку зайці-біляки, білки, ласки

У неділю, 26 листопада, у Харкові сонце в цей день буде рідко з'являтися з-за хмар. Без опадів.

Температура від -1 вночі підніметься до 0 вдень.

У цей час “всякий зяб зупиняється в рості”, тобто земля занурюється у сон до весни.



Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Харків #погода #листопад
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...