• Головна
  • Обмежував виїзд людей із захоплених територій Харківщини: силовики викрили заступника голови окупаційної адміністрації, - ФОТО
12:45, 15 листопада 2023 р.

Обмежував виїзд людей із захоплених територій Харківщини: силовики викрили заступника голови окупаційної адміністрації, - ФОТО

Силовики викрили заступника голови окупаційної адміністрації, який обмежував виїзд людей із захоплених територій Харківської області. 

Правоохоронці заочно повідомили про підозру 36-річному чоловіку за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Про це повідомили у прес-службі Харківської обласної прокуратури.

Силовики встановили, що підозрюваний народився у Смоленській області РФ, проте ще давно переїхав та мешкав у селищі Козача Лопань Харківського району, де займався приватною підприємницькою діяльністю.

За даними слідства, під час окупації селища чоловік добровільно обійняв посаду "заступника голови Військово-цивільної адміністрації Харьківської області". Його "прерогативою" стали питання по економіці та фінансам у незаконному органі влади. "Посадовець" здійснював "надзор" за переміщенням людей по тимчасово окупованій території Харківського району. Саме він видавав людям "перепустку на пересування". Враховуючи, що підозрюваний добре знав місцевих, він принципово не видавав дозвіл на виїзд людям, які не підтримували дії РФ, та тим, хто планував виїхати на територію України.

Наразі колаборант переховується від слідства, вирішується питання щодо оголошення підозрюваного у розшук. Правоохоронці вручили підозру його адвокату.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#заступник #адміністрація #обмежував #виїзд #території
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...