• Головна
  • Мобілізація на Харківщині: в обласному ТЦК розповіли в які частини потрапляють призовники
17:52, 13 листопада 2023 р.

Мобілізація на Харківщині: в обласному ТЦК розповіли в які частини потрапляють призовники

Мобілізація на Харківщині: в обласному ТЦК розповіли в які частини потрапляють призовники

У Харківській області до обласного ТЦК жовтні продовжували приходити добровольці ― й хлопці й дівчата різного віку. Через законодавство, дехто підписав контракт із ЗСУ, а не був мобілізований. Мобілізаційні завдання по контракту на жовтень центром було виконано в повному обсязі.

Про це повідомив офіцер Харківського обласного ТЦК підполковник Андрій Котенко.

«У жовтні до нас прийшло сотні потенційних контрактників. Більшість хлопців хочуть бути десантниками, морпіхами чи керувати бойовими дронами. Дівчата ж здебільшого обирають посади зв’язківців, медиків і кухарів», ― пояснив військовий.

Він уточнив, що 20% від усіх пішли служити до частин ДШВ. Приблизно стільки ж направлено до підрозділів територіальної оборони, а решта — стали морськими піхотинцями, артилеристами, зв’язківцями чи потрапили до інших родів військ.

На контракт переважно йдуть молоді люди, це пов’язано із тим, що існують вікові обмеження щодо призову. Вікова категорія призовників-контрактників 18−35 років.

«Молодість і відмінний фізичний стан сприяють швидкому опануванню військових професій. До речі, багато з тих, кого в жовтні відібрано для захисту держави, поїдуть вчитися за кордоном. Там вони пройдуть належну підготовку та набудуть неоціненого досвіду. Тому до своїх частин прийдуть із певним набором знань і спеціальних навичок, — поінформував офіцер ЗСУ.

Також у Харківському ОТЦК та СП зазначають, що протягом місяця до них прийшло півтора десятка громадян іноземних країн, які тривалий час проживають у східному регіоні України.

«Усі іноземці рішуче налаштовані битися з окупантами до перемоги. Якщо у вересні ми в основному спілкувалися з представниками країн-членів Європейського Союзу, то цього місяця було більше з Північної та Південної Америки. Так, один громадянин США на запитання про причини піти служити, відповів, що вважає це своїм обов’язком. Мовляв, жити та будувати в Україні свій бізнес, але не думати про її захист — це не про нього», — насамкінець сказав підполковник Андрій Котенко.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Харківщина #ЗСУ #мобілізація
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...