12:26, 6 листопада 2023 р.
Надійне джерело

Погода у Харкові на тиждень

Погода у Харкові на тиждень

Другий тиждень листопада буде відносно теплим, дощові дні будуть змінятися на дні з невеликою хмарністю та навіть сонячні.

Про це свідчить прогноз порталу «Синоптик».

У понеділок, 6 листопада, до вечора хмари, що будуть панувати у Харкові в небі весь день, заберуться геть. Дощ розпочався ще до світанку, але до середини дня припиниться.

Температура від +11 вночі підніметься до +15 вдень.

У минулі часи з цього дня дівчата збирались прясти й гадали на судженого.

У вівторок, 7 листопада, увесь день у Харкові небо буде ясним, й хмари не затьмарять його до кінця дня. Без опадів.

Температура від +8 вночі підніметься до +13 вдень.

У середу, 8 листопада, в цей день хмар на небі не буде тільки вночі, а з ранку й до самого вечора у Харкові буде зберігатися похмура погода. У другій половині дня очікується сильний дощ, який йтиме до самого вечора.

Температура від +6 вночі підніметься до +11 вдень.

У четвер, 9 листопада, до вечора хмари, що панували в небі у Харкові весь день, заберуться геть. Вночі йтиме дрібний дощ, який посилиться вранці, але до середини дня він повинен припинитися.

Температура від +8 вночі підніметься до +9 вдень.

З цього часу починає вночі замерзати вода. У давнину казали: “Сяде осінь на пагорб, обійме коліна – впаде в її поділ останній лист осінній”.

У пʼятницю, 10 листопада, похмура погода буде триматися у Харкові весь день, вранці очікується недовге прояснення. Без опадів.

Температура від +3 вночі підніметься до +9 вдень.

З цього дня починали м’яти, тріпати й готувати льон для пряжі. Погоду передбачали, як не дивно, комарі: якщо 10 листопада їх ще можна було побачити, то зима обіцяла бути м’якою.

Якщо було сиро і брудно на вулиці, то вважалось, що до справжньої зими залишається 4 тижні. Якщо їжак риє нору на краю лісу, то зима буде теплою, а якщо всередині лісу – морозною.

У суботу, 11 листопада, хмарна погода протримається у Харкові увесь день. Без опадів

Температура від +4 вночі підніметься до +8 вдень.

Мисливці вірили: “Якщо вовки зграями бродять полями, то чекай великих бід: епідемій, голоду чи війни”. Якщо 11 листопада “небо заплаче, то слідом за дощем і зима прийде”.

У неділю, 12 листопада, у Харкові хмарна погода буде триматися до самого вечора. З ранку і до пізнього вечора йтиме дрібний дощ.

Температура від +6 вночі підніметься до +8 вдень.

Птахи передбачали погоду: якщо синиці масово з’являлися біля будинків – чекай великого холоду. Якщо синиця свистить, то день буде ясний. А якщо синиці вранці пищать, то до ночі мороз вдарить.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Харків #погода #листопад
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...