Новини компаній
15:00, 3 листопада 2023 р.

Як вибрати посуд для кота

Новини компаній

Важливо не тільки, що їсть вихованець, але й із чого він їсть. Через посуд тварина може відмовитися від їжі та води. Тому якісні та зручні тарілки для котів, що забезпечить повноцінне годування.

З яких матеріалів краще вибрати годівницю

Пластиковий посуд приваблює яскравими забарвленнями, легкістю, а найголовніше — приємною ціною. Але досвідчені власники котів знають, що від нього можуть з'явитися акне на губах та підборідді. Це пов’язано з тим, що з часом поверхня миски покривається нальотом, в якому розмножуються патогенні бактерії. Саме вони можуть спровокувати розвиток шкірного захворювання у тварини.

Також деякі види пластику мають специфічний запах і виділяють речовини, які можуть надати їжі та воді неприємного смаку. Може врятувати становище часта заміна мисок, але тоді вони виходять не надто економічними. До того ж через невелику вагу вихованці часто перевертають пластикові миски, розсипаючи корм і розливаючи воду.

Миски з неіржавної сталі гігієнічніші та практично вічні за належного догляду. Вони також легкі, тому для стійкості виробники випускають їх:

  • на металевій підставці з ніжками;
  • з обтяжувачами;
  • з ребристим дном або гумовою накладкою в нижній частині.

Неіржавну сталь легко мити з використанням будь-яких мийних засобів. Вона не покривається нальотом і подряпинами.

Як вибрати посуд для кота, фото-1

Керамічний посуд — досить важкий і стійкий, з гарним дизайном, але б'ється. Якщо він стоїть на підлозі, кіт навряд чи зможе щось пошкодити. Найчастіше миска покривається тріщинками або розбивається під час падіння з висоти. Також варто віддати перевагу неіржавній сталі, якщо вихованець їсть вологий корм. Оскільки керамічна поверхня покрита емаллю, не можна використовувати агресивні мийні засоби. Тому відмити посуд від сухих залишків консерви досить складно. Те саме стосується й скляних мисок.

Як вибрати посуд для кота, фото-2

Силіконові вироби зручні для подорожей, оскільки гнуться та займають менше місця в багажі. Для постійного використання вони не підходять через ті самі характеристики — легкість та еластичність.

Форма та розмір

Найчастіше в продажу можна побачити круглі миски для котів. Також виробники випускають вироби:

  • овальні;
  • прямокутні;
  • здвоєні — для їжі та пиття;
  • оригінальні — у вигляді рибки, серця, котячої голови.

Форма посуду не має великого значення. Набагато важливіше — розмір. Щоб кішці було зручно, глибина має бути 3–4 см. Оптимальний діаметр — 8–15 см. Для кошенят потрібно купувати менший посуд і міняти його в міру зростання. Для сухого корму підходять глибші миски, а для вологого — мілкі.

Куди поставити миску для кота

Привчати вихованця до певного місця для годування потрібно з моменту появи в будинку. Інакше зростає ймовірність, що їжу буде розкидано в різних місцях. Найчастіше посуд ставлять на кухні, поряд із кормом і водою. Але потрібно враховувати, щоб він був подалі від кухонної мийки та плити. Додаткову миску з водою можна поставити в кімнаті, адже в кота завжди має бути можливість попити. Замовити миски для котів різної форми та розміру можна на сайті https://masterzoo.ua/ua/catalog/koti/posud-dlya-kotiv/

Не варто розміщувати харчові ємності поряд із лотком. Коти дуже охайні та чутливі до запахів, тому не будуть їсти там, де ходять до туалету. У місцях, де постійно галасують або ходять люди, тварини теж можуть відмовлятися від їжі. Все ж таки харчуватися потрібно в спокої та умиротворенні. Смачний корм, комфортне місце та правильний посуд забезпечать гарний апетит і задоволення від їжі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...