• Головна
  • СБУ ідентифікувала чергового рашиста, який знущався над мирним населенням під час захоплення Харківщини
17:22, 27 жовтня 2023 р.

СБУ ідентифікувала чергового рашиста, який знущався над мирним населенням під час захоплення Харківщини

СБУ ідентифікувала чергового рашиста, який знущався над мирним населенням під час захоплення Харківщини

 Служба безпеки продовжує викривати воєнні злочини країни-агресора.

Правоохоронці встановили особу російського воєнного злочинця, який жорстоко поводився з цивільним населенням під час захоплення Харківської області, повідомив речник Управління СБ України в Харківській області Владислав Абдула.

Ним виявився уродженець республіки Башкортостан, рф – Шафіков Айнур, який входив до складу загарбницьких угруповань на східному фронті.

За даними слідства, окупант брав участь у незаконних обшуках домоволодінь місцевих мешканців, застосовуючи до власників фізичне та психологічне насилля.

Також встановлено, що він разом з іншими військовослужбовцями рф вдерлись до приватного домоволодіння та побили господаря. Окупанти знущались та погрожували вбивством чоловіку, який відмовився продати їм свою малолітню доньку.

На підставі зібраних матеріалів слідчі Служби безпеки заочно повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Тривають комплексні заходи для встановлення його місця перебування та притягнення до відповідальності за злочини проти України.

Слідчо-оперативні дії проводили співробітники СБУ Харківської області за процесуального керівництва обласної прокуратури.



Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#СБУ #Харківщина #окупант #воєннийзлочинець
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...