17:28, 17 жовтня 2023 р.

Погода у Харкові на тиждень

Погода у Харкові на тиждень

Третій тиждень жовтня буде не дуже холодним, але дощ буде йти все частіше.

Про це свідчить прогноз порталу «Синоптик».

Так у середу, 18 жовтня, день буде хмарним - з самого ранку у Харкові небо вкриється хмарами, які протримаються до самого вечора. Без опадів

Температура від +1 вночі підніметься до +11 вдень.

З цього дня ткали полотно і катали вовну на валянки. Відчутно скорочується світловий день: "Швидко тане жовтневий день – не прив'яжеш за тин". Якщо перший сніг випав на мокру землю – залишиться, а на суху – швидко зійде.

У четвер, 19 жовтня, похмура погода буде триматися у Харкові весь день, вранці очікується недовге прояснення. Без опадів.

Температура від +6 вночі підніметься до +11 вдень.

Якщо у цей день випаде сухий перший сніг – літо хорошим буде, а якщо у цей день немає вітру, можна очікувати швидкого похолодання.

У пʼятницю, 20 жовтня, з ранку до самого вечора у Харкові небо буде вкрите хмарами. Протягом усього дня очікується сильний дощ. Після обіду він повинен піти на спад, проте до вечора знову посилиться. .

Температура від +10 вночі підніметься до +15 вдень.

Якщо 20 жовтня сніг випаде, коли дерева ще не скинули листя, то він скоро розтане. Якщо земля цього дня снігом вкриється, то до 22 листопада зима "на ноги стане".

У суботу, 21 жовтня, хмарна погода протримається у Харкові увесь день. Вранці та вдень очікується дрібний дощ, який повинен закінчитися ближче до вечора.

Температура від +7 вночі підніметься до +12 вдень.

Здавна день 21 жовтня вважався у народній метеорології днем похолодання. Погодні прикмети радять серйозно подумати про підготовку до зими.

У неділю, 22 жовтня, з ранку до самого вечора у Харкові небо буде вкрите хмарами. Ранок і день пройдуть без опадів. Увечері можливий дощ.

Температура від +5 вночі підніметься до +12 вдень.

В цей день часто йшов сніг. Люди у цей вечір слідкували за місяцем: якщо він у колах – наступне літо буде сухим.

У понеділок, 23 жовтня, у Харкові протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. З середини дня і до його кінця йтиме дрібний дощ.

Температура від +11 вночі підніметься до +17 вдень.

Цього дня наші пращури спостерігали за місяцем – його роги погоду передбачали: "роги місяця вказують у той бік, звідки чекати вітрів". Якщо роги на північ – незабаром зимі бути й сніг ляже насухо; на південь – скорої зими не чекай, буде сльота до 4 листопада.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Харків #погода #жовтень
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...