• Головна
  • Бутусов: Три російські бригади проти однієї української: величний подвиг 110-і механізованої бригади у битві за Авдіївку
11:57, 16 жовтня 2023 р.

Бутусов: Три російські бригади проти однієї української: величний подвиг 110-і механізованої бригади у битві за Авдіївку

Бутусов: Три російські бригади проти однієї української: величний подвиг 110-і механізованої бригади у битві за Авдіївку

Журналіст та військовий експерт Юрій Бутусов проаналізував ситуацію навколо міста Авдіївка.

Свій погляд на важливу битву він оприлюднив на своїй сторінці у Фейсбук.

«Обстановка на 15 жовтня по боях за Авдіівку - напрямок основних зусиль російських військ на Донбасі. Місто штурмують 114-та, 15-та, 21-ша мотострілецькі бригади, посилені спецпідрозділами 1-го армійського корпусу ЗС РФ. В резерві зосереджена 30-та мотострілецька бригада. Їх підтримує артилерія та авіація зі значною кількістю боєприпасів. Ворог атакує Авдіївку одночасно з півдня та півночі.

На цьому напрямку ворог створив перевагу у 3-4 рази у кількості особового складу, а також перевагу у бронетехніці, артилерії та авіації.

З 1 по 9 жовтня росіяни силами 114-і бригади вели розвідку боєм.

10 жовтня почався штурм Авдіївки. Удар головних сил було націлено для охоплення міста з півночі у напрямку від Красногорівки на села Степове та Бердичі. Саме на північній околиці Авдіївки знаходиться знаменитий у російському телеграмі «Авдіївський терикон».

З 10 по 14 жовтня російські війська вдень та вночі проводили безперервні штурмові дії, одночасно вводячи у бій значні сили - окремі наші взводні опорні пункти атакували колони до 30 одиниць бронетехніки з десантом.

Але видатний воїнський подвиг для України здійснила 110-та механізована бригада, яка обороняє Авдіївку. 110-та бригада, посилена 2-м батальйоном Президентської бригади та кількома спецпідрозділами показала високу боєздатність та добре підготувалась до російського нападу. Під ударом одразу трьох російських бригад і під ураганним обстрілом, наші війська втримали в цілому першу лінію оборони. 15 жовтня ворог був змушений зупинитись для перегрупування, оскільки у них закінчилась піхота. 135 одиниць бронетехніки за чотири дні було знищено та підбито навколо Авдіївки. 135 - з координатами, на відео. Уявіть собі масштаб атаки та високу бойову ефективність 110-і бригади та приданих сил.

Одна передова посадка, яку захопили росіяни, коштувала їм трьох штурмових батальйонів, і вони змушені були перегруповуватись.

Розвідбат 114-і бригади ЗС РФ атакував безпосередньо «авдіївський террикон», і штурмова група дійсно змогла залізти на верх на висоту у 40 метрів, але там вони усі і залишились.

На жаль, серйозні втрати зазнали і українські підрозділи. Але наші війська збергіають ефективне управління, бойовий дух, втримали основний рубіж оборони, і продовжують нищити ворога.

Російське командування планує новий штурм та поповнення розбитих частин, потрібні додаткові сили і нам.

Щоб не довелось потім співати про «фортецю Авдіївка» та вирішувати кризу, необхідно зараз вчасно посилити нашу ефективну на цей час оборону.

Громадянське суспільство може зараз допомогти героям 110-й механізованої потрібні дрони, особливо нічні дрони з тепловізорами, потрібні Fpv Дрони, плати ініціаціі, антени для управління дронами. Це все необхідно терміново. Мій фонд зараз передає партію такого обладнання в Авдіівку, але треба набагато більше.

Прошу всіх, у кого є можливість, негайно надати дрони для оборони Авдіївки. І сподіваюсь, що буде посилення гарнізону резервами та боєприпасами.

Авдіївка має стратегічне значення для усього нашого фронту на Донбасі, це велике українське місто має бути надійно захищене», - підсумував Бутусов.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Авдіївка #битва #Бутусов #окупанти #ЗСУ
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...