• Головна
  • Вибухи у Харкові. Що відомо про нічну атаку "Шахідів" на місто, - ФОТО
11:41, 12 жовтня 2023 р.

Вибухи у Харкові. Що відомо про нічну атаку "Шахідів" на місто, - ФОТО

У Харкові вночі лунали вибухи через атаку російських безпілотників.

11 жовтня близько 22:20 у повітряному просторі Харківської області були зафіксовані дрони-камікадзе "Шахід". Про це повідомили у прес-службі Повітряних сил ЗСУ.

В подальшому БПЛА почали рухатися у напрямку Харкова, а місцевих жителів закликали залишатись в укриттях.

Як повідомив у своєму Телеграм-каналі голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, близько 23:30 окупанти почали завдавати ударів по Харкову та області.

Пізніше Олег Синєгубов розповів, що війська РФ вкотре вдарили по Харкову.

"Зафіксовано "приліт" в одному з районів міста. Пошкоджено приватний будинок. На місці працюють всі екстрені служби. За уточненою інформацією екстреної медичної допомоги, внаслідок удару окупантів по місту Харків один чоловік отримав осколкові поранення. Також за допомогою до медиків звернулась жінка - гостра реакція на стрес. Наразі спеціалісти надають постраждалим всю необхідну допомогу", - зазначив він.

Вже вранці очільник Харківської ОВА повідомив, що цієї ночі ворог завдав удару БПЛА "Шахід" по Індустріальному району міста Харків.

"Внаслідок удару пошкоджено два приватні житлові будинки, сталася пожежа. Зазнав поранення 57-річний чоловік. Крім того, вчора близько 22:45 росіяни вдарили БПЛА "Шахід" по селах Буди, Бабаї та Подвірки Харківського району. Пошкоджені цивільні підприємства, сталися пожежі. Без постраждалих. Внаслідок вчорашніх ударів "Шахідами" по Харківському району частково постраждала і критична інфраструктура. Екстрені служби працювали всю ніч, щоб оперативно ліквідувати наслідки. Зараз ми входимо у складний осінньо-зимовий період, коли ворог буде намагатися знищувати нашу енергетику. Вживаємо усіх заходів для захисту критичної інфраструктури", - сказав Олег Синєгубов.

У прес-службі Харківської обласної прокуратури повідомили, що внаслідок атаки "Шахідів" на місто також були пошкоджені автомобілі та господарчі споруди.

Правоохоронці розпочали досудові розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни (частина 1 стаття 438 Кримінального кодексу України).

У прес-службі Національної поліції у Харківській області з посиланням на слова начальника ГУНП у Харківській області Володимира Тимошка повідомили, що загарбники "Шахідами" намагалися знищити енергетичну систему.

У прес-службі Повітряних сил ЗСУ уточнили, що безпілотники у напрямку Харківщини запускались з території Бєлгородської області РФ.

Загалом вночі сили ППО збили 28 "Шахідів" у шести областях України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#вибухи #харків #атака #шахіди #дрони
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...