• Головна
  • У Харківському історичному музеї оцифровують експонати
14:57, 4 жовтня 2023 р.

У Харківському історичному музеї оцифровують експонати

У Харківському історичному музеї оцифровують експонати

Харківський історичний музей імені М. Ф. Сумцова з липня цього року є учасником міжнародного проєкту «Меmory Savers».

Як розповіла заступниця начальника Харківської ОВА Віта Ковальська, цей проєкт створено для оцифрування музейних колекцій.

«Оцифрування музейних предметів є одним з важливих напрямків збереження культурної спадщини та формування історичної пам'яті, особливо в умовах війни. Загалом у проєкті «Меmory Savers» взяло участь 20 центральних регіональних музеїв України, серед яких і Харківський історичний музей. За час роботи проєкту на Харківщині оцифрували вже понад 500 експонатів музейного фонду, зокрема, предмети живопису, нумізматики та етнографії», – зазначила Віта Ковальська.

Наступного року на базі закладу планують створити Центр цифрових технологій, що дасть змогу оцифровувати експонати й інших музеїв Харківщини.

Від міжнародних партнерів з Німеччини Харківський історичний музей отримав необхідну техніку для оцифрування: фотоапарат, фотобокс, ноутбук, сканер. До того ж фінансується навчання студентів і співробітників музею на цій техніці. Спільно вони проводять наукові дослідження музейних колекцій та вносять інформацію до європейської бази даних.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Харків #історичниймузей #оцифровка
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...