• Головна
  • Безпека у ваших руках: як купити і встановити систему відеоспостереження в Харкові
Новини компаній
17:02, 2 жовтня 2023 р.

Безпека у ваших руках: як купити і встановити систему відеоспостереження в Харкові

Новини компаній

Створення надійної системи відеоспостереження дасть змогу забезпечити особисте майно від незаконних дій третіх осіб або нападів осіб, які мають злочинні наміри. У комплект для візуального контролю входять: камери відеоспостереження, відеореєстратор, елементи мережевого обладнання (кабель, роутер, комунікатор тощо), а також монітор для відеоспостереження. За необхідності, інвентар може бути доповнений додатковим обладнанням, що підвищує захисні властивості системи відеоспостереження.

Купити відеоспостереження в Харкові

Під час вибору системи відеоспостереження важливо зрозуміти, які цілі ви ставите перед собою і які функції має виконувати встановлене обладнання в приміщенні та на ділянці.

Визначте вимоги

Кожне конкретне завдання (повний огляд прибудинкової території, спостереження за вхідними дверима, в'їзними воротами, господарськими будівлями, кімнатами, де зберігаються цінності, ідентифікація сторонніх осіб тощо) буде пов'язане з певними технічними вимогами до обладнання:

  • моніторинг ділянки вимагає встановлення декількох відеокамер по периметру або однієї камери з максимумом огляду;

  • на вході рекомендується встановити фронтальний пристрій з хорошою роздільною здатністю і функцією розпізнавання облич;

  • для спостереження в одній кімнаті буде достатньо 1-2 купольних камер або однієї поворотної камери відеоспостереження, оснащеної датчиком руху;

  • встановлення прихованого пристрою дасть змогу стежити за тим, що відбувається, без привернення уваги до камери.

Аналогова або цифрова відеосистема?

На стадії вибору обладнання потрібно визначитися з типом відеоспостереження. Системи розрізняються за технологією передавання сигналу на аналогове і цифрове відеоспостереження.

Аналогова система побудована на камерах AHD. Такі відеокамери можуть здійснювати зйомку з високою деталізацією зображення (роздільна здатність до 4 Мп) і передавати сигнал по коаксіальному кабелю на відстань до 1200 метрів. Аналогове обладнання коштує менше цифрових пристроїв, але водночас якість зображення не поступається IP-камерам.

Основні переваги:

  • доступна ціна;

  • відсутність затримки сигналу під час передачі;

  • зображення без мерехтіння і розмиття;

  • можливість модернізації без повної заміни обладнання та кабелів.

Цифрова відеосистема охорони використовує IP-відеокамеру, яка передає сигнал у цифровому форматі, не переводячи його в аналоговий. Перенаправлення здійснюється по кабелю через протоколи мережевої моделі TCP/IP або бездротовим шляхом через модуль Wi-Fi.

Встановлення системи відеоспостереження

Елементи цифрової системи (крім камери) - це IP-відеореєстратор, ПЗ для зв'язку із сервером-реєстратором, оброблення, зберігання і передавання інформації, комунікатори і роутери для зв'язку елементів системи.

Основні переваги:

  • цифрова матриця, вбудований центральний процесор, оперативна пам'ять, процесор стиснення і обробки зображень в IP-камерах;

  • цифрова камера здатна кодувати й обробляти сигнал, виконувати аналіз аудіо- та відеопотоку, відправляти отримані результати мережею у вигляді метаданих;

  • дані передаються в зашифрованому вигляді і доступні після введення пароля;

  • управління на відстані та доступ до відеоматеріалу через інтернет.

Вимоги до вуличного відеоспостереження

Відеосистеми охорони, призначені для використання на території навколо будинку, повинні відповідати таким вимогам:

  • Вулична відеокамера повинна мати антивандальний герметичний корпус, стійкий до пилу і води (значення захисту корпусу IP67, IP68), а також спеціальний захисний кожух, що підтримує необхідну температуру для стабільної роботи пристрою за низької температури.

  • Відсутність сліпих зон. Огляд камери не повинен бути закритий високими деревами, стовпами та парканами.

  • Кабель, стійкий до впливу електромагнітних полів, погодних умов та інших зовнішніх чинників.

  • Встановлення ІЧ-підсвічування для забезпечення чіткого зображення за поганої видимості.

Як відбувається встановлення

Проектуючи відеоспостереження для будинку, потрібно виходити з плану території та приміщень. Це дасть змогу визначити, скільки камер потрібно, де їх розташувати, на якій відстані від об'єктива розміщені об'єкти спостереження, де буде знаходитися реєстратор і монітори.

Процес встановлення домашнього відеоспостереження має такий вигляд:

Розробка проекту

Враховуються розміри й особливості будинку та території навколо нього, а також цілі та завдання відеоспостереження. Тип, вид і характеристики камер залежатимуть від місця монтажу.

Вибір обладнання

Визначивши тип системи (цифровий або аналоговий), переходять до вибору камер, відеореєстратора, комунікаторів, моніторів і додаткових елементів (кріплення, ІЧ-проектори, блоки живлення тощо).

Монтаж

Встановлення камер всередині будинку і зовні проводиться з урахуванням санітарних і пожежних правил, що діють в Україні.

Встановлення реєстратора

Реєстратор встановлюється в сухому, добре вентильованому приміщенні, щоб уникнути перегріву пристрою.

Налаштування та запуск

Фінальний етап - налагодження обладнання. Всі елементи системи відеоспостереження підключаються один до одного, до сервера і монітора. Регулюється кут повороту і нахил камер, встановлюють точний час і дату.

Щоб відеосистема охорони спрацювала якнайкраще, проєктування, закупівлю обладнання, монтаж і під'єднання відеоспостереження в Харкові краще доручити фахівцям із необхідними знаннями та досвідом у цій галузі.

Ми рекомендуємо звернутися до фахівців компанії Chime Security, ця компанія займається продажем і встановленням відеоспостереження понад 10 років, має понад тисячу виконаних проектів у портфоліо в Харкові та по всій Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Chime Security
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...