• Головна
  • На Харківщині почалось розслідування погроз озброєнних людей правоохоронцям на блокпосту
16:41, 1 жовтня 2023 р.

На Харківщині почалось розслідування погроз озброєнних людей правоохоронцям на блокпосту

На Харківщині почалось розслідування погроз озброєнних людей правоохоронцям на блокпосту

До правоохоронців, які несуть службу на блок посту, під'їхали чоловіки у військовій формі. Вони погрожували зброєю і вимагали припинити перевірки транспорту.

29 вересня близько 15:00 до одного з блокпостів на виїзді з Харкова під'їхали чотири позашляховика. З них вийшли чоловіки у військовій формі, погрожували вогнепальною зброєю усьому зведеному загону, до складу якого входять поліцейські, прикордонники, нацгвардійці, представник військової служби правопорядку, інформує поліція Харківської області.

Вони вимагали припинити перевірки та огляди їх транспортних засобів під час проїзду через блокпости. Після короткої суперечки вони поїхали з місця інциденту.

На місце події виїжджала слідчо-оперативна група, яка задокументувала злочин.

Того ж дня за даним фактом слідчі внесли відомості в ЄРДР за ч. 1 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Харківського РУП № 2 під процесуальним керівництвом військової прокуратури.

Як повідомив журналіст Андрій Цаплієнко: «У ЗМІ поширюється дивне відео, як позавчора у Харкові  на стаціонарному блок-посту люди у військовій формі дістали автомати та наказали поліцейським та військовим, які чергували на блок-посту, лягти на землю

На кадрах видно, як до блокпоста під'їжджають 4 автомобілі, з яких вийшло близько 20 осіб. Вони направили зброю у бік поліцейських та військових, змусивши їх лягти обличчям на землю та відібравши табельну зброю. Так тривало близько двох хвилин.

Жодних офіційних коментарів події немає, як і підтвердження достовірності цих кадрів. З розмови зрозуміло, що озброєні люди належать до військової частини А0458.

Під таким номером числиться спецпідрозділ «Кракен» ГУР МО», - написав Цаплієнко.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Харківщина #блокпост #погрози #поліція
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...