• Головна
  • "Чорні лісоруби", напад на працівника держпідприємства та зберігання наркотиків: на Харківщині викрили двох чоловіків
17:55, 30 вересня 2023 р.

"Чорні лісоруби", напад на працівника держпідприємства та зберігання наркотиків: на Харківщині викрили двох чоловіків

У Харківській області правоохоронці викрили двох чоловіків у незаконній порубці дерев та зберіганні наркотиків, а одного з них - у нападі на працівника держпідприємства.

Починаючи з 2022 року 61 та 35-річні односельці здійснили незаконну вирубку понад 130 одиниць дерев породи "Дуб", "Акація", "Тополя", "Ясен", "Гледичія" та "Клен" на території Красноградського та Карлівського районів. Про це повідомили у прес-службі Національної поліції у Харківській області.

За результатами експертизи порушники завдали збитків державі на суму близько 330 тисяч гривень.

В ході досудового розслідування доведена причетність одного з фігурантів кримінального провадження в нанесенні працівнику державного підприємства, на території якого спилювалась цінна порода дерев, тілесних ушкоджень. Постраждалий намагався завадити зловмисникам.

В ході санкціонованого обшуку за місцем мешкання фігурантів, крім знаряддя злочинів, поліцейські виявили та вилучили кущі, схожі на коноплі. Вилучені речові докази направили на експертизу.

За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України.

Слідчий Красноградського районного відділення поліції повідомив про підозру 61-річному чоловіку за ч. 2, 4 ст. 246 (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) та ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) та 35-річному чоловіку за ч. 2, 4 ст. 246 (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України. Підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 7 років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#наркотики #дерева #напад #працівника #держпідприємство
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...