• Головна
  • Історія мужнього кримчанина. Центр стратегічних комунікацій та USAID презентували нове відео проєкту «Незламні, бо єдині»
Новини компаній
17:00, 26 вересня 2023 р.

Історія мужнього кримчанина. Центр стратегічних комунікацій та USAID презентували нове відео проєкту «Незламні, бо єдині»

Новини компаній

Родина Рустема Скибіна вимушено залишала рідний український Крим двічі. У 1944 році і у 2014, коли російські окупанти вдруге змусили попрощатися з домівкою. Але за будь-яких обставин, впевненість родини Рустема у тому, що вони знову повернуться до своєї землі, залишається непохитною. Весь цей час художник-керамист Рустем Скибін досліджує і відроджує традиційні кримськотатарські ремесла й передає свій досвід молодому поколінню.

Історію майстра, який попри все береже та розвиває культуру власного народу,розповіли в проєкті «Незламні, бо єдині», ініційований Центром стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки та Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Рустем разом з родиною одним з перших покинув кримський півострів після окупації у 2014 році й переїхав до Києва. Відтоді, попри тугу за домом та життєві виклики, він намагається зробити правду явною.

«Основною причиною мого виїзду з Криму була ціль евакуації своєї колекції декоративно-ужиткового мистецтва, яку я збирав 20 років, і небажання брати участь у культурному житті в окупованому Криму»,розповідає художник-кераміст.

Через рік нового життя в столиці Рустем відкрив творчу майстерню й назавав її так само, як покинуту студію в Криму, — El-Cheber. Сьогодні київська майстерня виросла до масштабу громадської організації й бере участь у десятках творчих проєктів. А сам майстер фіксує всі свої відчуття у мистецтві, присвячуючи постери різним містам України. Глибока емпатія українців та їхня єдність надихають його не зупинятися й працювати далі.

«Підтримка один одного, відстоювання історичної правди, людських цінностей, це головні меседжі даного проекту, в якому різні люди об'єднані однією метою, миру у вільній Україні»,ділиться герой кампанії.

Історія Рустема Скибіна одна з десяти розповідей про сміливих та непохитних українців, які зібрав проєкт «Незламні, бо єдині». Мета цієї кампанії показати силу духу нашої нації на прикладі історій різних людей, які своєю справою допомагають іншим та наближають перемогу.

Відео про Рустема та п’ятьох героїв проєкту, які опубліковані на даний час можна подивитися на сторінках Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки – SPRAVDI, а також на YouTube-каналі. Історії ще чотирьох незламних українців вийдуть незабаром.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Проєкт “Незламні #бо єдині” #USAID #Історія Рустема Скибіна #Історії українців
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...