• Головна
  • IBM інвестує 200 тисяч доларів у смарт-технології Харкова
12:18, 21 вересня 2023 р.

IBM інвестує 200 тисяч доларів у смарт-технології Харкова

IBM інвестує 200 тисяч доларів у смарт-технології Харкова

Домовленості про інвестиції компанії «International Business Machines Corporation» (США) у розробку цифрових технологій для проєкту «Smart city» були досягнуті 19 вересня під час інвестиційного форуму «Kharkiv: Restart» у Києві.

Американські партнери готові виділити 200 тис. дол. волонтерської допомоги до кінця 2023 року. Кошти підуть на створення модуля фіксації відновлювальних робіт за програмою «єВідновлення» у приватних будинках і квартирах, щоб у ньому могли працювати районні адміністрації. Також будуть створені модуль планування ремонтно-відновлювальних робіт багатоквартирного житлового фонду, цифрова база даних прибудинкових територій, інтеграція та налагодження обміну даними з державною системою відновлення «DREAM» та програмним забезпеченням «Дашборд відновлення міста Харкова», інформує міськрада.

Ігор Терехов подякував представникам IBM за допомогу протягом повномасштабної війни та зазначив, що цифрові застосунки для оцінки рівня пошкодження будинків, у які влучили ворожі ракети, значно прискорили б процес їх відновлення.

«Кожен пошкоджений будинок підлягає обстеженню. Ми проводимо інструментальну та фінансову експертизи, щоб оцінити масштаби пошкоджень каркасу, конструкцій та зрозуміти, наскільки взагалі раціонально відновлювати будинок, якщо можна збудувати новий. І в цьому напрямку нам потрібна технологічна підтримка, бо це займає багато часу», - наголосив Ігор Терехов.

У свою чергу керуючий директор «Vetasi Ukraine» Сергій Сохацький зазначив, що компанія вже розробила план з командою міста на наступні чотири роки, до якого внесено чимало проєктів з розвитку «Smart city».

«Ми вже порахували бюджети, і це досить велика сума. Але крок за кроком, упевнений, нам вдасться все зробити. Зараз ми, звичайно, зосереджені на технології якісної оцінки пошкоджень, розробці автоматизованої системи зі зворотним зв'язком, щоб люди швидко отримували відповідь про те, чи можливо відновити їхній будинок», - розповів Сергій Сохацький.

Зазначимо, що на сьогоднішній день компанії «IBM Україна» та «Vetasi» надали вже понад 400 тис. дол. на реалізацію у місті проєкту «Maximo Kharkiv».

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Харків #IBM і #смарт-технології
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...