• Головна
  • Популярні послуги вантажного СТО у Харкові і чому вони вигідні для бізнесу
Новини компаній
11:00, 16 вересня 2023 р.

Популярні послуги вантажного СТО у Харкові і чому вони вигідні для бізнесу

Новини компаній

Ремонт вантажного транспорту потребує спеціальних знань і досвіду, а також використання спеціалізованої діагностики і техзасобів. Вчасне ТО вантажівок та їх елементів, скоротить видатки бізнесу для обслуговування транспорту на 25-30%. В деяких випадках техобслуговування комерційного транспорту, що виконане вчасно, убезпечить від ще більших витрат на відновлення. Найпопулярнішими видами ремонтів, які виконують спеціалісти компанії “Спец-Сервіс” є ремонти гідробортів, рам, діагностика систем та вузлів. Трохи детальніше про ці популярні види послуг вантажного СТО.

Гідроборт і його вчасне ТО

Популярні послуги вантажного СТО у Харкові і чому вони вигідні для бізнесу, фото-1

Гідроборт або гідравлічний підйомний пристрій встановлюють у задній частині фургона чи кузову виконаного в іншій формі. Гідроборт виконує важливу функцію надійної механізації під час завантаження і розвантаження товарів. Гідроборт створює зручний майданчик для передачі товару чи сировини замовнику. Основна перевага – підлаштування під будь-яку висоту приймального майданчика, складського приміщення магазину або замовника. Вчасний огляд, періодичну заміну зношених елементів та регулярний ремонт гідробортів в Харкові виконує компанія “Спец-Сервіс”.

Для відновлення чи ремонту потрібно зазирнути в середину системи та перевірити ефективність і точність роботи, справність всіх деталей гідравлічної системи, що зазвичай використовує як робочу рідину, оливу, що пересуває гідроциліндри. Гідроциліндри і виконують роботу з підйому та опускання платформи. Тому вони мають бути:

  • щільними, не пропускати оливу та повітря;
  • їх поверхня має бути захищеною від корозії;
  • деталі гідроборта мають бути достатньо міцними, але водночас і легкими, оптимальними за ціною.

Ще одна важлива частина системи – сама платформа. Вона має бути справною, надійно захищеною від впливу вологи і міцною конструктивно. Антикорозійна поверхня платформи має зберігати форму та захищеність від негативних проявів середовища навіть під час використання у вологому або агресивному середовищі. В разі проникнення корозії, треба відновити цілісність поверхні, провести якісний ремонт захисного шару.

Також може бути потреба у регулюванні або відновленні системи управління гідроборта, внаслідок несправності електричної частини пульта управління, його механічних деталей.

Ремонт рам та їх заміна

Популярні послуги вантажного СТО у Харкові і чому вони вигідні для бізнесу, фото-2

Якщо авто потрапить в ДТП внаслідок якої буде пошкоджено частину рами авто, потрібно скористатись послугами СТО і виконати ремонт вантажних рам (доступно для причепів, напівпричепів та інших вантажівок) із застосуванням технічних засобів. Рама вантажного авто – це основа для закріплення інших вузлів, але разом з тим і суттєвий чинник безпеки руху. Причинами пошкоджень рам можуть бути також корозія і фізичний знос.

Спочатку варто провести діагностику, яку і виконають за допомогою зовнішнього огляду та використання спеціального обладнання, спеціалісти вантажного СТО.

Виконання ремонтних дій для рами:

  • очищення поверхні і видалення корозії;
  • перевірки геометрії рами;
  • заміни пошкоджених частин;
  • використання зварювання для підсилення конструкції рами.

Якщо рама зазнала деформації, потрібно замінити її елементи. Зокрема необхідне видалення окремих балок чи сегментів, якщо вони втратили цілісність, зігнуті або були іншим чином пошкоджені.

Коли є сумніви у міцності рами, можна виконати роботи з підсилення – доварити чи скріпити іншим способом укріплюючі елементи на кутах та найбільш вразливих для деформування місцях, що є під значним навантаженням.

В разі потреби можна також виконати подовження рам вантажних автомобілів, збільшуючи їх тоннажність і вигідність експлуатації для перевезення більшої кількості вантажів із великими габаритами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...