• Головна
  • Вибухи у Харкові. Що відомо про нічний обстріл міста
09:48, 17 вересня 2023 р.

Вибухи у Харкові. Що відомо про нічний обстріл міста

У Харкові вночі лунали вибухи через удар по місту кількома балістичними ракетами.

17 вересня близько 00:30 російські війська почали наносити удари по Харкову. Про це у своєму Телеграм-каналі повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

У прес-службі Повітряних сил Збройних сил України попередили про загрозу застосування балістичного озброєння проти Харківської, Дніпропетровської і Полтавської областей.

Вже вранці Олег Синєгубов у своєму Телеграм-каналі повідомив, що окупанти завдали ракетного удару по місту Харків.

Зафіксовано влучання чотирьох керованих ракет зенітно-ракетного комплексу С-300 по будівлі цивільного підприємства. Сталася пожежа.

У прес-службі Національної поліції у Харківській області повідомили, що слідчі за фактами порушення законів та звичаїв війни відкрили кримінальне провадження за статтею 438 Кримінального кодексу України. На місцях подій працювали слідчо-оперативні групи, експерти та вибухотехніки.

Крім того, 16 вересня близько 11:10 росіяни п'ятьма крилатими ракетами оперативно-стратегічного ракетного комплексу "Іскандер К" нанесли удар по Харкову. Пошкоджено будівлі цивільних підприємств та приватні житлові будинки, сталися пожежі. Внаслідок обстрілу 6 людей отримали поранення. Усіх постраждалих в стані середньої тяжкості госпіталізували до лікарні.

Загалом минулої доби загарбники обстріляли населені пункти Харківського, Богодухівського, Чугуївського, Куп'янського та Ізюмського районів Харківської області.

Так, близько 11:30 між селами Глибоке та Стрілеча Харківського району війська Росії завдали удару керованою протитанковою ракетою по цивільному автомобілю. Внаслідок обстрілу загинули на місці чоловік та жінка, що перебували в машині, ще один чоловік 72 років зазнав поранення. Його госпіталізовували у важкому стані. Під час обстрілу села Петропавлівка Куп'янського району був поранений цивільний чоловік 23 років. Також військовослужбовці ЗС РФ били селам Хатнє та Подоли Куп'янського району, селищу Козача Лопань Харківського району, селу Шийківка Ізюмського району, селу Івашки Богодухівського району, місту Вовчанськ Чугуївського району та іншим населеним пунктам. Пошкоджено приватні будинки, господарчі споруди і торговельні приміщення, виникли пожежі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#вибухи #харків #ракети #обстріл #удари
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...