• Головна
  • Кабмін зобов'язав замовників пояснювати необхідність держзакупівель на суму понад 50 тисяч гривень
17:46, 8 вересня 2023 р.

Кабмін зобов'язав замовників пояснювати необхідність держзакупівель на суму понад 50 тисяч гривень

Кабмін зобов'язав замовників пояснювати необхідність держзакупівель на суму понад 50 тисяч гривень

Кабінет Міністрів зобов'язав замовників пояснювати необхідність проведення державних закупівель на суму понад 50 тисяч гривень.

Про це повідомляє Міністерство економіки.

Уряд вніс відповідні зміни до правил проведення публічних закупівель під час дії воєнного стану. Зокрема, КМУ ухвалив рішення про те, що для закупівель на суму від 50 тисяч гривень треба не тільки оприлюднювати звіт про договір, який було укладено без використання електронної системи закупівель, а також погоджене керівником замовника обґрунтування підстави для здійснення замовником відповідної закупівлі.

За словами очільниці Мінекономіки Юлії Свириденко, тендер через Прозорро "сам собою не гарантує автоматичного позитивного результату". 

"Багато хто пам’ятає випадки, коли закупівля відбулася прозоро, конкурентно і за правилами, але обґрунтованість потреби або умови закупівлі викликали суспільний резонанс. Тому ця зміна покликана в першу чергу покращити якість роботи тих, хто оголошує тендер", - пояснила Свириденко.

За її словами, постанова також зменшує перелік підстав, за яких державні замовники можуть не йти через конкурентні торги, а підписувати контракти напряму. Крім того, постанова уряду підсилює відповідальність державних замовників за зловживання такою підставою як нагальна потреба.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Кабмін #закупівлі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...