• Головна
  • Головний інвестор та власник «Металіста 1925» заявив про припинення фінансування харківського клубу
17:19, 30 серпня 2023 р.

Головний інвестор та власник «Металіста 1925» заявив про припинення фінансування харківського клубу

Головний інвестор та власник «Металіста 1925» заявив про припинення фінансування харківського клубу

Голова наглядової ради «Металіста 1925» та засновник АES Group Костянтин Валеулін оголосив про припинення фінансування харківського клубу його компанією.

Заява Валеуліна зʼявилась на офіційному сайті харківського клубу

«За півтора року війни компанія АES Group перенесла чотири ракетні атаки на свої активи. Але постраждали не лише активи, військові атаки забрали людські життя, життя наших працівників та однодумців.

Перші дві атаки були нокдауном, але попри тяжкі втрати, ми виживали. Клуб у міжсезоння будував нові плани на майбутнє. Заявка на сезон 2023/24 і народження жіночої команди прямо вказує на той факт, що були амбітні плани і були реальні можливості.

Третій ракетний удар наприкінці липня 2023 року по портовій інфраструктурі Одеської області став нокаутом для АES Group. Ми позбулися практично всіх активів на території України. Повітряна атака, яка мала місце вночі 10 серпня, завдала останнього нищівного удару. На жаль, така суть війни, така її ціна, такі її наслідки.

АES Group вимушена оголосити про припинення фінансування «Металіста 1925», щиро сподіваючись, що зграя шакалів не буде радіти такому розвитку подій.

Ми були відвертими та чесними перед клубом, його вболівальниками, ми відверті і сьогодні, повідомляючи, що отримали смертельне поранення від агресора.

Ми просимо вибачення у всіх, кого засмутило це звернення, перш за все у співробітників клубу, футболістів і вболівальників, але ця новина є об’єктивною реальністю сьогодення.

Наразі необхідно зібрати Загальні збори засновників клубу та обговорити цю складну ситуацію. АES Group володіє контрольним пакетом акцій, однак є інші засновники, які можуть підхопити нашу ініціативу розвитку клубу та забезпечити його фінансування, або дати інші пропозиції.

Цим повідомленням ми звертаємось до харків’ян усього світу, органів державної влади, представників бізнесу та світової футбольної спільноти.

Ми готові до будь-яких пропозицій: від тимчасової продуктивної співпраці до безоплатної передачі корпоративних прав клубу. «Народжені в бою» це не проєкт одного інвестора, це проєкт майбутнього мирного спортивного відродження Харківського регіону», - сказав Валеулін.

За інформацією Tribuna.com, це означає, що «Металіст-1925»  на 95% припиняє своє існування.

.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Металіст1925 #АESGroup #Валеулін
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...