• Головна
  • Керівництво військкомату на Харківщині нараховувало фіктивній працівниці зарплату на 700 тисяч
15:57, 28 серпня 2023 р.

Керівництво військкомату на Харківщині нараховувало фіктивній працівниці зарплату на 700 тисяч

Керівництво військкомату на Харківщині нараховувало фіктивній працівниці зарплату на  700 тисяч

Начальник районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки і керівник кадрового відділу отримали підозри за те, що нарахували майже 700 тис. грн заробітної плати фіктивній працівниці.

Про це повідомляє поліція Харківської області.

За даними слідства, на початку березня 2022 року начальник військкомату мобілізував жінку-підприємця. За сприяння начальника відділу комплектування та кадрового забезпечення її оформили для проходження служби до районного військкомату. Керівництво РТЦК підписувало офіційні документи про нарахування заробітної плати і премій своїй колезі, яка фактично не зʼявлялася на робочому місці й не виконувала свої посадові обовʼязки. 

Правоохоронці провели санкціонований обшук за місцем роботи фігурантів у приміщенні військкомату, де виявили документацію, яка підтверджує фіктивне прийняття на роботу особи-підприємця та її звільнення.

Керівництво військкомату на Харківщині нараховувало фіктивній працівниці зарплату на  700 тисяч, фото-1

На підставі зібраних доказів службовим особам повідомили про підозру за ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує від п'яти до восьми років тюрми з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Харківщина #військомат #поліція
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...