• Головна
  • Samsung Galaxy Tab S9+ чи Tab S9 Ultra: чи є різниця?
Новини компаній
15:10, 25 серпня 2023 р.

Samsung Galaxy Tab S9+ чи Tab S9 Ultra: чи є різниця?

Новини компаній

Компанія Samsung оновила лінійку планшетів Galaxy, представивши Tab S9. Як і торік, модель Ultra очолює лінійку як флагман, а відразу за ним розташувався Tab S9+. Обидва планшети мають продуктивну «начинку», обіцяють виняткову продуктивність і приречені стати найкращими Android-планшетами 2023 року. Однак чи варта старша версія переплати в 8000-10000 ₴? Дізнаймося про це у матеріалі.

Samsung Galaxy Tab S9+ чи Tab S9 Ultra: чи є різниця?, фото-1

Характеристики дисплея

Екран вважається одним з основних відмінних факторів між Galaxy Tab S9 Ultra і S9+. Хоча в обох планшетах використовується AMOLED-панель, що підтримує змінну частоту оновлення від 60 до 120 Гц, дисплей Ultra значно більший. Тоді як Ultra оснастили дисплеєм на 14,6 дюйма і це повноцінний ноутбук-трансформер з усіма перевагами й недоліками, Samsung Galaxy Tab S9 Plus використовує 12,4-дюймову панель, що лише злегка «заступає на поле» лептопів. А ще в Ультра є виріз у дисплеї, тоді як у моделі Плюс — симетричні рамки. Це теж може бути вирішальним фактором при виборі пристрою. 

Продуктивність і автономність

У новому поколінні планшетів Samsung застосували чип Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy, що забезпечує найвищу продуктивність без значного нагріву і витрати енергії. Крім однакового процесора, в обох моделях використовується 12 ГБ оперативної пам'яті та 256/512 ГБ дискового простору. Існує варіант версії Ultra з 16 ГБ ОЗП і 1 ТБ сховища, що для багатьох буде надлишковим. 

Що стосується акумулятора, модель Ультра отримала місткість 11 200 мАг, і це на ≈10% вище ніж 10090 мАг у S9+. Однак різниця нівелюється додатковими двома дюймами дисплея. Тому значний акумулятор навряд чи забезпечить більший тривалий час автономної роботи у флагманської версії.

Обидва планшети підтримують зарядку Samsung Super Fast 2.0 потужністю 45 Вт. Хоча це і не так багато, але принаймні не доведеться залишати планшет на зарядці на всю ніч. 

Як знімає камера

Тут ми знову бачимо практично ідентичне апаратне забезпечення. Обидві моделі оснащені ширококутним модулем на 13 Мп і 6-мегапіксельним ультраширококутним датчиком на задній панелі. Ви отримуєте можливість фільмування з роздільною здатністю 4K зі швидкістю 30/60 FPS, що буде корисним у деяких ситуаціях. 

Однак Ultra оснастили другим 12-мегапіксельним сенсором на фронтальній частині, дає перевагу тим, хто проводить відеоконференції, оскільки ви можете вибрати оптимальний ракурс залежно від ситуації. 

Який планшет краще купити?

Galaxy Tab S9 Ultra і Tab S9+ — практично однакові планшети, звісно, якщо не брати до уваги діагональ екрана. Таким чином, для більшості користувачів рішення про покупку зводитиметься до розміру. Якщо вам не потрібен величезний 14,6-дюймовий гаджет, то S9+ — більш вдалий і добре збалансований варіант. Однак і флагман Ultra знайде свою аудиторію серед покупців, які шукають легшу заміну лептопа з сенсорним екраном, потужними камерами і можливістю відключати клавіатуру. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...