• Головна
  • СБУ затримала колаборантку, яка впроваджувала стандарти освіти рф на Харківщині
15:35, 22 серпня 2023 р.

СБУ затримала колаборантку, яка впроваджувала стандарти освіти рф на Харківщині

СБУ затримала колаборантку, яка впроваджувала стандарти освіти рф на Харківщині

Співробітники Служби безпеки викрили та затримали колаборантку, яка під час тимчасової окупації російськими військами Харківської області добровільно співпрацювала з ворожою адміністрацією.

Зловмисницею виявилася 68-річна мешканка с. Колодязне Куп'янського району, повідомив речник Управління СБ України в Харківській області Владислав Абдула.

За даними слідства, на початку липня минулого року вона добровільно погодилася обійняти посаду "и.о. директора" у незаконно створеному окупантами закладі освіти - так званому Колодязненському ліцеї Військово-цивільної адміністрації Куп'янського району Харківської області.

На цій посаді колаборантка збирала списки вчителів, які були згодні співпрацювати з ворожою адміністрацією, призначала їх на посади своїми наказами, а також проводила діяльність, спрямовану на впровадження стандартів освіти держави-агресора. За її вказівкою, у новому навчальному році ведення освітнього процесу в ліцеї повинно було здійснюватися виключно російською мовою, а оцінювання знань учнів - за 5-бальною системою, що використовується у росії.

Окрім цього, у серпні 2022 року зловмисниця направляла вчителів ліцею до російського Курська на "курси підвищення кваліфікації", де вони мали вивчати методику та стандарти освіти рф.

Після деокупації району колаборантка намагалася "залягти на дно" і таким чином уникнути правосуддя.

Однак, співробітники СБУ встановили її місцезнаходження і затримали.

На підставі зібраних оперативниками спецслужби доказів їй повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Викриття та документування протиправної діяльності здійснювали співробітники СБУ в Харківській області спільно зі слідчими Національної поліції за процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Харківщина #СБУ #колаборантка #ліцей
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...