• Головна
  • СБУ ідентифікувала «міністра» окупантів, якого відрядили «підіймати» Харківщину
16:09, 21 серпня 2023 р.

СБУ ідентифікувала «міністра» окупантів, якого відрядили «підіймати» Харківщину

 СБУ ідентифікувала «міністра» окупантів, якого відрядили «підіймати» Харківщину

Служба безпеки оголосила підозру громадянину росії, якого окупанти призначили «Міністром палива, енергетики та житлово-комунального господарства».

Після захоплення частини Харківської області влада рф швидко почала призначати на керівні посади «своїх» спеціалістів. Так, фігуранту доручили займатися питаннями так званого відновлення регіону та пообіцяли підвищення до міністра, повідомив речник Управління СБ України в Харківській області Владислав Абдула.

За даними слідства, зловмисник працював начальником відділу електроенергетики міністерства паливно-енергетичного комплексу та житлово-комунального господарства Краснодарського краю рф. Саме там чоловікові вдалось налагодити відносини з окупаційною владою та військовими формуваннями збройних сил рф.

Після призначення на «посаду» зловмисник одразу приступив до виконання вказівок кремля щодо поширення злочинного режиму та придушення руху опору в регіоні. Під час так званих «нарад» чоловік неодноразово закликав змінити межі території України та підтримати окупаційну владу.

На підставі зібраних доказів фігуранту заочно оголошено про підозру за ч. 1 ст. 110 (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.

Після деокупації Куп’янського регіону зловмисник втік на територію рф. Тривають комплексні заходи для його притягнення до відповідальності за злочини перед нашою державою.

Розслідування проводили співробітники СБУ в Харківській області спільно зі слідчими Нацполіції за процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#СБУ #Харківщина #ХНР #міністр
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...