• Головна
  • СБУ затримала у Харкові проросійського пропагандиста, який просував загарбницькі наративи
15:43, 16 серпня 2023 р.
Надійне джерело

СБУ затримала у Харкові проросійського пропагандиста, який просував загарбницькі наративи

СБУ затримала у Харкові проросійського пропагандиста, який просував загарбницькі наративи

Служба безпеки затримала у Харкові проросійського пропагандиста, що допомагав агресору у війні проти України.

Кіберфахівці СБУ встановили, що 55-річний мешканець Харкова розповсюджував у мережі Інтернет матеріали, де виправдовував збройну агресію росії проти України та визнавав її правомірною, повідомив речник Управління СБ України в Харківській області Владислав Абдула.

Для популяризації цих протиправних матеріалів інтернет-агітатор використовував сторінку у забороненій в Україні російській мережі "Однокласники".

Чоловік регулярно публікував свої дописи, в яких ставив під сумнів існування української держави у міжнародно визнаних кордонах та займався дискредитацією Сил оборони.

Зловмисник публікував відео, в яких російські «визволителі», так би мовити, звільняють та евакуюють мирне населення, а також стверджують, що Україна була і буде російською землею, а вони лише відновлюють суверенітет над цією землею.

Ініційовані СБУ лінгвістичні експертизи підтвердили факти протиправної діяльності фігуранта.

На підставі зібраних доказів зловмиснику повідомили про підозру за ч. 2 ст. 436-2 КК України (виготовлення, поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України).

Викриття протиправної діяльності проводили співробітники Управління СБ України у Харківській області спільно зі слідчим підрозділом Нацполіції за процесуального керівництва Слобідської окружної прокуратури м. Харкова.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Харків #СБУ #росія #пропагандист
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...