• Головна
  • Закликав до створення "ХНР": антимайданівця з Харкова засуджено до 4 років позбавлення волі з конфіскацією майна
15:34, 4 серпня 2023 р.
Надійне джерело

Закликав до створення "ХНР": антимайданівця з Харкова засуджено до 4 років позбавлення волі з конфіскацією майна

Закликав до створення "ХНР": антимайданівця з Харкова засуджено до 4 років позбавлення волі з конфіскацією майна

Служба безпеки зібрала беззаперечні докази вини харків'янина, який вчинив злочин проти основ національної безпеки - посягання на територіальну цілісність і недоторканість України.

Йдеться про 37-річного мешканця Харкова Олексія Корнєва, активіста місцевого антимайдану, який у кінці 2014 року втік до росії і з того часу мешкає на території держави-агресора, повідомив речник Управління СБ України в Харківській області Владислав Абдула.

Встановлено, що у квітні 2015 року, перебуваючи у російській столиці москві, цей зловмисник брав участь у круглому столі на тему “створення комітету політичних емігрантів Харківщини”. Під час цього публічного заходу він закликав усі організації та структури, що визнають так звану "харківську народну республіку", об'єднатися для створення тимчасового уряду не підконтрольного Україні для побудови на території Харківської області квазідержавного утворення "ХНР" та незаконного приєднання до нього інших регіонів України.

За даними фактами слідчі Служби безпеки проводили розслідування за ч. 1 ст. 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Ініційовані співробітниками СБУ судово-портретна та дві судово-лінгвістичні експертизи підтвердили протиправний характер цих закликів та особисту причетність до них Олексія Корнєва.

На підставі зібраних Службою безпеки доказів зловмисника засуджено до 4 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Оскільки засуджений наразі перебуває на території росії, то початок строку відбування покарання визначено з дня його фактичного затримання.

Слідчі дії проводили співробітники СБУ в Харківській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#СБУ #Харків #зрадник #ХНР
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...