• Головна
  • Андрографіс — аюрведична рослина, здатна сприяти зміцненню імунітету
Новини компаній
15:00, 3 серпня 2023 р.

Андрографіс — аюрведична рослина, здатна сприяти зміцненню імунітету

Новини компаній

Андрографіс (лат. Andrographis paniculata) — це рослина, яка є поширеною в Азії та знаходиться практично скрізь. Вона використовується як у традиційній китайській медицині, так і в Аюрведі. Особливу увагу вчених привернув екстракт андрографісу, який містить андрографолід — активну сполуку, що відповідає за корисні властивості цієї рослини. Незважаючи на те, що більшість досліджень зосереджені на позитивному впливі андрографісу на імунну систему, його екстракти також проявили інші корисні властивості для здоров'я.

Андрографіс — аюрведична рослина, здатна сприяти зміцненню імунітету, фото-1

Здоров'я імунної системи

Андрографолід має в собі такі компоненти, які позитивновно впливають на імунітет. До прикладу, він виступає стимулятором для утворення білих кров'яних клітин, які називають природними кілерами або NK-клітинами.

Доволі несподіваний продукт, який здійснює вплив на імунну систему робить його справжнім невідʼємним компонентом при заходах зміцнення імунітету. Андрографолід купити ви зможете у будь - якому спеціалізованому магазині онлайн чи офлайн.

Здоров'я кишок

Андрографолід демонструє здатність зміцнювати стінки шлунково-кишкового тракту та зменшувати "протікання" кишок, стимулюючи розростання дуже важливого мікроорганізму — аккермансії муциніфілії. Ця бактерія допомагає клітинам слизової оболонки кишки виробляти муцин, що захищає нутрощі від пошкоджень. Вона також активує так звані M-клітини в слизовій оболонці кишок, які є критично важливими для регулювання з'єднань між клітинами кишкового тракту через вплив на з'єднувальні білки, які утримують ці клітини в купі.

Запалення та здоров'я суглобів

Деякі дослідження дали результати, що екстракт андрографісу покращує протизапальну реакцію організму і таким чином запускає сигнальний білок (PPAR-гамма), а той у свою чергу, не допускає запалення. Саме завдяки цьому в організмі сповільнюється утворення запальних сполук. Всі ці процеси потрібні для того, щоб організм у різних ситуаціях швидко не піддавався на негативні чинники і не допускав запалення в організмі. Він також спроможний покращити клінічні показники щодо ригідності суглобів, фізичного функціонування та втоми.

Дозування та взаємодія

Для підтримки імунітету рекомендована доза стандартизованого екстракту андрографісу, щоб містити >30% андрографоліду, становить 100 мг двічі на день. Для інших цілей можна застосовувати різноманітні дози екстрактів андрографісу від 300 до 600 мг на день.

Варто зазначити, що при дотриманні рекомендованих доз андрографісу не спостерігались будь-які побічні ефекти чи взаємодії з лікарськими засобами. Навіть при значному перевищенні зазвичай вживаної дози, андрографіс не мав негативних побічних ефектів у здорових пацієнтів. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...