Новини компаній
11:00, 7 серпня 2023 р.

Автоматика на відкатні ворота

Новини компаній

Жодне домоволодіння не обходиться без таких елементів як паркан та ворота. Маємо кілька типів брам, але зараз поговоримо саме про відкатні ворота. Вони набирають все більшої популярності, оскільки дуже прості у використанні, а також їх можна встановлювати на проєми будь-якої ширини. Також відкатну браму легко автоматизувати.

3UmDdQbu8M38Q4ASNBoYHW4X-Nv_ad-ZPHJh3FT_ouezDydZeXnRMo4V0ecCCUUG0AZ-_n5mvqfq2vQojcid4ynyzl43Q55BRMgWO0fBtta2pL-BBKqvUKFp0EZPyuoa2YMV0jwlOQqx

Що таке автоматика для відкатних воріт

Для автоматизації відкатної брами потрібна автоматика для відкатних воріт, до комплекту автоматики входять:

  • Електропривод;

  • Пристрій, яким будуть подаватися команди;

  • Кінцеві вимикачі;

  • Зубчата рейка (продається метровими шматками, тому для різної ширини отвору під ворота знадобиться різна кількість рейок);

  • Фотоелементи безпеки та сигнальна лампа (не є обов’язковими, купують за бажанням).

Хочемо зазначити, що такий комплект підійде тільки на відкатні ворота. 

Електропривод включає в себе безпосередньо мотор, редуктор, плату керування з приймачем сигналу та частина механізму від кінцевих вимикачів. До речі, вимикачі в комплекті можуть бути магнітного або механічного типу. 

Рейка буває стальною або полімерною. Її кількість прорахувати не складно – беремо ширину отвору та додаємо до неї відстань від ближнього стовпа до місця монтажу приводу.

Ціни на комплекти автоматики для відкатних брам

Кожного, хто замислився про встановлення автоматики на свої ворота цікавить її вартість. В середньому ціни коливаються від 6817 грн до 23251 грн. Все залежить від комплектації та технічних характеристик. Для легких воріт невеликого розміру без проблем можна знайти комплект до 8 000 грн з відмінними характеристиками та повним набором комплектуючих. 

Що з себе представляє відкатна брама

Що ж це за тип воріт такий? Він складається зі стулки, яка рухається вздовж паркану за допомогою спеціального механізму. Виділяють три типи такого механізму – по рельсі, яку підвішують над проїздом або вбудовують в поверхню проїзду та за допомогою консолі. Останній тип зустрічається найчастіше, бо дуже продуманий. Так, коштує трішки дорожче, але воно того варте. 

Відкатні ворота, які рухаються за допомогою консолі потребують в обов’язковому порядку купівлі спеціальної фурнітури для відкатних воріт. Адже консоль це співпраця направляючої балки та пари роликових опор, які і входять до цього комплекту. Також в ньому повинні бути уловлювачі (верхній та нижній), кінцевий ролик, верхні ролики та заглушка.

Консольні ворота рухаються так, що не торкаються поверхні проїзду, вини наче «ширяють» над землею. Це можливо завдяки організації консолі – балку приварюють до низу стулки, а роликові опори встановлюють з боку проєму на відстані одна від одної. Ролики заводять в середину профілю, де вони перекочуються і тим самим рухають ворота. 

Переваги та недоліки відкатних над розпашними воротами

Кожен з видів воріт має свої переваги та недоліки. Давайте порівняємо зараз два найпопулярніших типи – відкатні консольні та розпашні. 

До переваг відкатних брам можна віднести:

  • Економія корисного простору подвір’я;

  • Простота у використанні;

  • Легко та відносно дешево автоматизувати;

  • Тощо.

Але є й недоліки:

  • Удорожчання виготовлення відкатних воріт через необхідність купувати фурнітуру для відкатних воріт та організацію місця під встановлення кареток;

  • Малий вибір форм та варіантів обшивки;

  • Додаткові роботи при виготовленні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...