• Головна
  • Видавали себе за правоохоронців і нападали на місцевих жителів: у Харкові судитимуть членів банди, - ФОТО
12:26, 23 липня 2023 р.

Видавали себе за правоохоронців і нападали на місцевих жителів: у Харкові судитимуть членів банди, - ФОТО

У Харкові судитимуть членів банди, які під виглядом правоохоронців вчиняли розбійні напади.

Харківська обласна прокуратура затвердила та направила до суду обвинувальний акт стосовно дев’ятьох людей за фактами вчинення розбійних нападів (ч. 4 ст. 187 КК України), восьмеро з них обвинувачуються ще й у бандитизмі (ст. 257 КК України). Про це повідомили у прес-службі Харківської обласної прокуратури.

За даними слідства, 45-річний організатор - колишній співробітник правоохоронних органів, який, володіючи методами та способами здійснення оперативно-розшукових заходів, використовував ці знання, аби він та члени його банди не були викриті.

До складу озброєної банди організатор залучив своїх знайомих, у тому числі з кримінальним минулим. Зловмисники видавали себе за співробітників правоохоронного органу, використовуючи для цього захисну амуніцію та тактичне спорядження з відповідними нашивками. Вони вчиняли розбійні напади на мешканців Харківщини та, погрожуючи їм вогнепальною зброєю і застосовуючи фізичне насильство, відбирали у потерпілих гроші, ювелірні прикраси, транспортні засоби та інше майно.

Також силовики встановили, що під час розбійних нападів на своїх жертв зловмисники використовували вогнепальну зброю, яку отримали в якості учасників добровольчого підрозділу для відсічі військовому вторгненню РФ на територію України.

Готуючись до вчинення нападів, члени ОЗГ вивчали місцевість, розпорядок дня своїх жертв та інші деталі, щоб їхні дії не викрили правоохоронці. Організатор займався плануванням злочинної діяльності, зокрема підшукував людей, на яких в подальшому здійснювались розбійні напади, а також вживав заходів конспірації. Інші учасники безпосередньо вчиняли злочини і приховували "сліди".

Члени банди не нехтували і вчиненням крадіжок особистого майна з приватних будинків, розташованих на деокупованій території Харківщини - у селі Циркуни. Зловмисники проникали на територію домоволодінь та виносили звідти техніку, спортивний інвентар та інші цінні речі.

Організовану банду викрили у вересні 2022 року. Справу розглядатимуть у Комінтернівському районному суді Харкова.

Крім розбою і бандитизму, окремим учасникам групи також інкримінують незаконне заволодіння транспортним засобом, крадіжки, вчинені організованою групою (ч. 3 ст. 289, ч. 5 ст. 185 КК України), а також незаконне поводження з вогнепальною зброєю та боєприпасами, викрадення людини і позбавлення її волі (ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст. 146 КК України).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#банда #напади #правоохоронці #відбирали #майно
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...