• Головна
  • Окупанти завдали збитків екології Харківської області на понад 370 мільярдів гривень
16:24, 21 липня 2023 р.

Окупанти завдали збитків екології Харківської області на понад 370 мільярдів гривень

Окупанти завдали збитків екології Харківської області на понад 370 мільярдів гривень

Внаслідок активних бойових дій на Харківщині знищено або пошкоджено понад 170 тисяч гектарів лісів та більш як 570 тисяч гектарів сільгоспугідь.

Попередні підрахунки проводили на деокупованій території області та тих районах, де дозволяє безпекова ситуація. Про це розповів заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов.

«Великий обсяг території області з причин мінування, ведення бойових дій або тимчасової окупації ми не можемо обстежити. Тому остаточна цифра буде більшою, ніж 370 мільярдів гривень. На даний час Харківщина залишається найбільш замінованим регіоном України», - додав Євген Іванов.

Крім того, окупанти знищили гідроспоруди на Оскільському водосховищі, що спричинило найбільшу екологічну катастрофу Харківської області. Виток майже 5 метрів води спричинив втрати природно-заповідного фонду, міграцію та вимирання тварин, птахів і риби.

Також руйнувань зазнала інфраструктура Краснопавлівського та Печенізького водосховищ, завдяки яким забезпечується водопостачання Харкову.

«На щастя, ці руйнування не вплинули на якість води, забезпечення водою обласного центру та населених пунктів регіону. За станом і якістю води системно слідкують наші профільні служби», - пояснив Євген Іванов.

Під егідою Харківської обласної військової адміністрації та профільних міністерств створено робочу групу з обстеження стану довкілля області. До органу увійшли представники районних адміністрацій, органів місцевого самоврядування, правоохоронці та громадськість. Мета групи – збереження існуючого природного фонду, встановлення фактів незаконної вирубки лісів, вилову риби тощо.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Харківщина #окупанти #екологія #шкода
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...