• Головна
  • У Харкові з початку року зареєстрували свій бізнес понад шести тисяч фізичних осіб-підприємців
11:49, 17 липня 2023 р.

У Харкові з початку року зареєстрували свій бізнес понад шести тисяч фізичних осіб-підприємців

У Харкові з початку року зареєстрували свій бізнес понад шести тисяч фізичних осіб-підприємців

Станом на 1 липня у місті Харкові зареєстровано 118,8 тис. фізичних осіб-підприємців.

Як повідомили в Департаменті адміністративних послуг та споживчого ринку, за інформацією Головного управління Державної податкової служби в Харківській області, протягом січня-червня припинили діяльність 9,7 тис. фізичних осіб-підприємців. Перемістили бізнес із Харкова та змінили свою податкову адресу на іншу область або територіальну громаду за цей же період 467 ФОП.

«Але навіть в умовах війни у Харкові продовжують відкриватися нові бізнеси, які дають робочі місця, наповнюють бюджет, що дає змогу відновлювати економіку міста та країни. Протягом  січня-червня виявили бажання почати власну справу та офіційно зареєстрували свій бізнес 6,1 тис. фізичних осіб-підприємців», - зазначили у департаменті.

Також за цей період Харків обрали в якості нової локації для своєї діяльності та змінили свою податкову адресу на місто Харків 611 фізичних осіб-підприємців, переважно з деокупованих територій Харківської області.

Зараз підприємці Харкова та ті, хто тільки має намір розпочати власну справу, можуть подати заявку на отримання мікрогрантів в межах урядового проєкту «єРобота» для створення та розвитку власного бізнесу. За інформацією Харківського обласного центру зайнятості,  за час дії грантової програми «Власна справа» у місті Харкові було ухвалено 27 позитивних рішень щодо підприємців, які хочуть створити новий бізнес або розширити вже наявний, а 14 нових бізнесів вже профінансовані.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Харків #підприємці #ФОПи
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...