• Головна
  • ТОП-5 впливових політиків-зрадників, які були мерами на Харківщині, - ФОТО
ТОП від 057
15:40, 16 липня 2023 р.

ТОП-5 впливових політиків-зрадників, які були мерами на Харківщині, - ФОТО

ТОП від 057
ТОП-5 впливових політиків-зрадників, які були мерами на Харківщині, - ФОТО

П'ять впливових політиків-зрадників, які були мерами в Харківській області.

Повномасштабне вторгнення РФ продемонструвало українському суспільству, хто є державним зрадником у різних щаблях влади. Особливо показовою ситуація була на окупованих територіях, коли деякі місцеві політики і чиновники, в тому числі впливові, добровільно йшли на співпрацю з ворогом. І Харківська область не стала виключенням.

Редакція сайту 057 розповідає про п'ять впливових політиків-зрадників, які були мерами на Харківщині.

Геннадій Мацегора

ТОП-5 впливових політиків-зрадників, які були мерами на Харківщині, - ФОТО, фото-1

Геннадій Мацегора - мер Куп'янська до окупації міста військами РФ. Обраний міським головою у 2020 році від партії "Опозиційна платформа - За життя". У 2010 році обраний депутатом Куп'янської міської ради від "Партії Регіонів", а у 2015-му - депутатом Харківської обласної ради від партії "Відродження".

27 лютого 2022 року Мацегора у своєму відеозверненні повідомив, що здав місто російській армії. У підсумку він перейшов на бік РФ, почав допомагати росіянам, в тому числі транспортом, житлом, пальним та їжею, і брати активну участь у створенні та діяльності окупаційної адміністрації Харківської області. Однак в подальшому Геннадій Мацегора втік до Росії.

Олександр Божков

ТОП-5 впливових політиків-зрадників, які були мерами на Харківщині, - ФОТО, фото-2

Олександр Божком - колишній мер Ізюма. Обраний міським головою у 2010 році від "Партії регіонів". У 2015-му обраний депутатом Ізюмської міської ради від партії "Наш край".

25 березня 2022 року стало відомо, що Божков перейшов на бік РФ та почав допомагати окупаційним військам, в тому числі "зливати" інформацію про розташування ЗСУ, місцевих активістів, підприємців, бійців територіальної оборони та членів їхніх сімей. Крім того, він став закликати місцевих жителів до співпраці із росіянами і розповсюджувати фейки про начебто здачу українською владою Києва, Харкова та Ізюму. В подальшому загарбники назначили Олександра Божкова "керівником" центральної районної лікарні Ізюму. Однак напередодні звільнення міста Божков втік до Росії.

Іван Столбовий

ТОП-5 впливових політиків-зрадників, які були мерами на Харківщині, - ФОТО, фото-3

Іван Столбовий - мер Балаклії до окупації міста російською армією. Обраний міським головою у 2020 році від партії "Блок Кернеса - Успішний Харків". З 2003 по 2005 рік та з 2010 по 2014 рік займав посаду голови Балаклійської районної державної адміністрації, а з 2006 по 2010 рік був очільником Балаклійської районної ради. У 2010-му обраний депутатом Харківської обласної ради від "Партії регіонів". У 2015 році вперше обраний мером Балаклії.

28 березня 2022 року у соціальних мережах з'явилось відео, на якому Столбовий розмовляє з місцевими жителями і зізнається, що пішов на співпрацю з росіянами. Він повідомив людям про видачу "гуманітарної допомоги" військовослужбовцями РФ, а також про те, що ним ведуться перемовини з керівництвом загарбників щодо налагодження роботи комунальних служб у місті. В той же день він провів нараду керівництва Балаклійської міської ради, в ході якої агітував своїх заступників до лояльного ставлення як до окупаційних військ, так і до країни-агресора в цілому. Однак вже 7 квітня 2022 року стало відомо, що Іван Столбовий втік до Росії.

Анатолій Степанець

ТОП-5 впливових політиків-зрадників, які були мерами на Харківщині, - ФОТО, фото-4

Анатолій Степанець - мер Вовчанська до окупації міста росіянами. Обраний міським головою у 2020 році від партії "Опозиційна платформа - За життя". У 2010, 2015 і 2020 роках був обраний депутатом Вовчанської районної ради.

3 червня 2022 року Степанець підтримав створення окупаційної адміністрації Харківщини. У подальшому він брав участь у діяльності цієї "адміністрації". Однак напередодні звільнення міста Анатолій Степанець зник з публічного простору.

Володимир Демченко

ТОП-5 впливових політиків-зрадників, які були мерами на Харківщині, - ФОТО, фото-5

Володимир Демченко - колишній мер Куп'янська. Обраний міським головою у 2010 році від "Партії регіонів". У 2020 році займав посаду заступника сільського голови Петропавлівської об'єднаної територіальної громади Куп'янського району.

14 серпня 2022 року стало відомо, що Демченко перейшов на бік загарбників. Росіяни запропонували йому зайняти посаду так званого голови Петропавлівської об'єднаної територіальної громади, сформованої окупаційною владою. Однак напередодні звільнення Куп'янського району він зник з публічного простору.

Нагадаємо, що редакція сайту 057 розповідала про п'ять впливових світових політиків і чиновників, які відвідали воєнний Харків. Детальніше про це читайте тут.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#мери #політики #зрадники #окупація #харківська
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...