• Головна
  • Синєгубов назвав три речі, які необхідні для повернення бізнесу на Харківщину
14:28, 13 липня 2023 р.

Синєгубов назвав три речі, які необхідні для повернення бізнесу на Харківщину

У Харківській області планують забезпечити всі необхідні умови для повернення бізнесу в регіон.

За перші місяці повномасштабної війни понад 80% підприємств Харківщини були змушені призупинити виробництво. Про це в інтерв'ю виданню "Укрінформ" повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

За словами Олега Синєгубова, наразі 65% з них відновили ведення статистики у податковій.

"За останніми даними Мінекономіки, 178 підприємств Харківської області завершили релокацію у безпечніші регіони, скориставшись урядовою програмою. Найбільше поїхало на Львівщину - 27%, 16% - на Закарпаття. Відповідно до опитування громадської організації "Асоціація приватних роботодавців", керівники понад 67% релокованих підприємств хочуть відновити виробництво на Харківщині після завершення воєнних дій", - сказав він.

Очільник ХОВА зазначив, що з першим віце-прем’єр-міністром України - міністром економіки Юлією Свириденко вони розмовляли про те, що потрібно бізнесу для повернення.

"Насправді три речі. Перше - це безпека. По-друге, доступ до кредитних коштів. І по-третє, доступ до страхування від ризиків знищення або пошкодження майна внаслідок війни. Якщо ми зможемо це забезпечити, підприємства повернуться. Також до регіону планують залучати закордонні інвестиції. Наразі проводяться переговори з міжнародними партнерами. Є міжнародні інвестори, зокрема з Німеччини, які готові заходити сюди, саме на Харківщину. Тобто вкласти фінансовий ресурс, наприклад, увійти у склад засновників і таким чином підтримати розвиток і не допустити закриття або створити нове підприємство", - розповів Олег Синєгубов.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#повернення #бізнес #підприємства #харківщина #безпека
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...