• Головна
  • За тиждень на мінах у Харківській області підірвалося пʼятеро людей, серед них одна дитина
14:38, 10 липня 2023 р.

За тиждень на мінах у Харківській області підірвалося пʼятеро людей, серед них одна дитина

За тиждень на мінах у Харківській області підірвалося пʼятеро людей, серед них одна дитина

Розмінування Харківської області проводиться в посиленому режимі.

Про це повідомив речник ГУ ДСНС у Харківській області Євген Василенко.

Зокрема, сапери Харківського гарнізону та зведеного загону ДСНС продовжують працювати в Чугуївському, Куп’янському, Ізюмському, Харківському та Богодухівському районах. З початку повномасштабної війни обстежили 3,2 тис. га території, 2,1 тис. км ЛЕП, виявлено та знешкоджено 72 795 вибухонебезпечних предметів.

«За минулий тиждень сапери виїжджали на знешкодження ВНП 286 разів, було виявлено та знищено 475 боєприпасів. На жаль на деокупованій території сталося 5 підривів на вибухонебезпечних предметах, в результаті 5 цивільних осіб постраждало, з яких 1 дитина», – повідомив Євген Василенко.

Так, 3 липня внаслідок детонації ВНП постраждав 31-річний житель міста Ізюм. З множинним пораненням ніг та рук його було госпіталізовано до лікарні. 4 липня в Ізюмському районі на території Пісківського лісництва 70-річна жінка наступила на протипіхотну міну – отримала мінно-вибухову травму й ампутацію правої ступні, госпіталізована до лікарні.

6 липня сталося три нещасні випадки, пов’язаних із вибухонебезпечними предметами. Перший – підрив дорожньої спеціалізованої техніки у селищі Печеніги Чугуївського району. Грейдер дорожньої служби наїхав на протитанкову міну. В результаті вибуху 53-річний водій отримав легкі поранення.

В цей же день при виконанні польових робіт трактор наїхав на протитанкову міну – подія сталася біля села Курулька Барвінківської громади Ізюмського району. Водій отримав мінно-вибухову травму та був госпіталізований до медичного закладу.

6 липня в селі Довгеньке Куп’янського району 15-річний підліток знайшов біля річки порох у пакеті і кинув у багаття. Сталася детонація й спалах, в результаті чого підліток отримав опіки обличчя обох рук, грудної клітини та ніг. Його було доставлено до опікового центру однієї з лікарень Харкова.

«Вкотре звертаюсь до жителів деокупованих територій – не нехтуйте правилами безпеки. При виявленні будь-яких підозрілих предметів негайно телефонуйте за номерами «101», «102» та «112», щоб до місця прибули відповідні фахівці та знешкодили ці знахідки, – наголосив Євген Василенко. – Окремо звертаюсь до батьків з проханням донести до дітей основні правили безпеки при можливому виявленні ними ВНП».

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Харківщина #розмінування
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...