• Головна
  • «Це дуже небезпечно для світу». Зеленський попередив, що рф може підірвати ЗАЕС дистанційно, навіть після передачі станції Україні
15:08, 1 липня 2023 р.
Надійне джерело

«Це дуже небезпечно для світу». Зеленський попередив, що рф може підірвати ЗАЕС дистанційно, навіть після передачі станції Україні

«Це дуже небезпечно для світу». Зеленський попередив, що рф може підірвати ЗАЕС дистанційно, навіть після передачі станції Україні

Президент Володимир Зеленський заявив, що навіть у разі передачі росіянами Запорізької АЕС, існує загроза для всього світу, оскільки окупанти можуть підірвати її дистанційно.

Про це він повідомив під час спілкування з іспанськими ЗМІ.

«Ми впевнені, що [станцію] будуть передавати із замінованими елементами для того, щоб потім потім у них був такий шанс [підірвати станцію]. Ми точно знаємо, що це розглядалося РФ як один з планів, щоб потім, коли станцію передадуть нам, дистанційно зробити підрив для викиду і це також дуже небезпечно», — заявив Зеленський.

 Глава держави наголосив, що навіть коли росія передасть ЗАЕС, МАГАТЕ повинно все детально перевіряти, оскільки «це дуже небезпечно для світу».

Зеленський додав, що співробітники на станції - громадяни України, але керівництво із російського Росатома. Українське керівництво було вивезене, і наразі знаходиться у полон.
Він наголосив, що дітей деяких співробітників на ЗАЕС Росія вивезла на свою територію для шантажу працівників і примусу їх виконувати накази бойовиків.

«Тобто вони є на сьогодні живими заручниками», — сказав Зеленський.

Інфографіка: NV
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Зеленський #ЗАЕС #росія #підрив
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...