• Головна
  • Допомагав окупантам підключатися до електричних мереж: на Харківщині СБУ викрила колаборанта, - ФОТО
18:52, 28 червня 2023 р.

Допомагав окупантам підключатися до електричних мереж: на Харківщині СБУ викрила колаборанта, - ФОТО

У Харківській області СБУ викрила колаборанта, який допомагав ворогу підключатися до електричних мереж

Служба безпеки викрили чергового колаборанта на території деокупованого міста Куп’янськ. Про це повідомили у прес-службі Управління СБУ у Харківській області.

Зловмисником виявився 48-річний чоловік, який обійняв посаду "начальника Куп'янського РЕМ Державного унітарного підприємства «Харківенерго»".

За даним слідства, він за власною ініціативою пішов на співпрацю з рашистами та проводив свою господарську діяльність у взаємодії з незаконною владою держави-агресора - так званою "військово-цивільною адміністрацією Куп'янського району Харківської області".

Чоловік брав безпосередню участь у засіданнях і службових нарадах окупаційної адміністрації, погоджував з ними всі свої дії та рішення.

Виконуючи ворожі завдання, він організовував роботу електророзподільчих мереж на окупованій території району, а також забезпечував заживлення електричною енергією органів окупаційної влади і збройних підрозділів РФ.

До того ж, використовуючи техніку, яка перебувала на балансі підприємства, колаборант допоміг окупантам розмалювати стелу з назвою міста "Куп’янськ" у кольори прапору держави-агресора.

За матеріалами СБУ чоловіку повідомили про підозру за ч. 4 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Наразі йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#електричні #мережі #колаборант #підключати #начальник
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...