• Головна
  • Прогноз погоди у Харкові на тиждень: мало сонця у дощовій воді
19:52, 26 червня 2023 р.
Надійне джерело

Прогноз погоди у Харкові на тиждень: мало сонця у дощовій воді

   Прогноз погоди у Харкові на тиждень: мало сонця у дощовій воді

Наступний тиждень принесе Харкову багато дощів.

За прогнозами метеорологів порталу Синоптик з 27червня по 2липня погода на Харківщині буде наступною:

Вівторок, 27 червня, хмарна погода протримається у Харкові увесь день. Вранці очікується дрібний дощ, який вдень набере силу, але ближче до вечора почне стихати.

Температура: від +15 градусів вночі до +26 – вдень.

27 червня відзначається день пам'яті святого пророка Єлисея. Наші пращури боялися дощу в цей день, оскільки він обіцяв ще сім тижнів негоди

Середа, 28 червня, в цей день хмар на небі не буде тільки вночі, а з ранку й до самого вечора у Харкові буде зберігатися похмура погода. Увечері йтиме дрібний дощ.

Температура становитиме від +13 градусів вночі та +25 вдень.

За прикметою, день 28 червня бажано сонячний, оскільки у разі дощової погоди у домі буде розлад і сварки.

Четвер, 29 червня, хмарна погода протримається у Харкові увесь день. До полудня опадів не очікується. У другій половині дня можливий дрібний дощ, який до вечора повинен закінчитися.

Спеки не передбачається: +16 градусів вночі та 22 градусів тепла вдень.

29 червня відзначається день пам'яті святителя Тихона Амафунтського. У народі говорили: "На Тихона сонце йде тихіше". Це вважається найтихіший день у році.

П'ятниця, 30 червня, з ранку до самого вечора у Харкові небо буде вкрите хмарами. Протягом усього дня очікується дрібний дощ. Температура збережеться помірною: +14 градусів вночі та 23 і градуси тепла вдень.

Наші пращури у цей день прислуховувались до дерев: якщо сосна дзвенить, а дуб стогне – бурі не обминути.

Субота, 1 липня, у Харкові досвітні хмари вранці розсіються, а вдень знову зберуться, щоб ввечері звільнити небо від своєї присутності вже повністю. Ніч та ранок пройдуть без опадів. Удень очікується дрібний дощ, який до вечора повинен закінчитися. Температура повітря вночі складатиме +15 градусів, вдень - 26 градусів тепла.

У давні часи 1 липня відзначався Ярилин день – день пекучого сонця. З цієї нагоди організовувались народні гуляння. Наші пращури в цей день спостерігали за травою: якщо вранці вона суха – на ніч буде дощ.

Неділя, 2 липня, перша половина дня у Харкові буде ясною, а після обіду з'являться хмари. У другій половині дня очікується дрібний дощ, який йтиме до самого вечора.

Температура становитиме від 18 градусів тепла вночі до +26 вдень.

У цей день згадують мученика Зосиму, якого вважають заступником бджіл. Як раз настає час, коли бджоли починають заносити мед у соти. Також вважалося, що коли бджоли летять швидко до своїх вуликів – буде дощ, злішають та жалять – перед засухою, ховаються на стінках вулика – до спеки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Харків #погода #червень
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...