• Головна
  • Смерть немовля: у Харкові вручено підозру завідувачці відділення пологового будинку
15:07, 19 червня 2023 р.
Надійне джерело

Смерть немовля: у Харкові вручено підозру завідувачці відділення пологового будинку

Смерть немовля: у Харкові вручено підозру завідувачці відділення пологового будинку

Повідомлено про підозру завідувачці відділення новонароджених одного з харківських пологових будинків за фактом неналежного виконання медичним працівником своїх професійних обов’язків внаслідок недбалого до них ставлення, що спричинило тяжкі наслідки неповнолітньому (ч. 2 ст. 140 КК України). 

За даними слідства, торік 10 травня жінка в одному з пологових будинків м. Харкова народила недоношену дівчинку, інформує Харківська обласна прокуратура. 

Дитина погано їла, у неї були висипання на шиї та щоках. Мати дівчинки повідомила про це завідувачці відділення. Проте лікарка не провела спостереження за недоношеною новонародженою дитиною. 

У день виписки дівчинці стало зле, вона кричала, її шкіра стала темно-червоного кольору. Проте завідувачка, оглянувши дитину і ретельно прослухавши її, не звернула увагу на стан здоров’я та передчасно виписала дитину як здорову на четверту добу життя, разом з матір’ю. 

По приїзду додому дитину нагодувати не вдалось, у неї був відсутній смоктальний рефлекс. Дівчинка поводилась неспокійно, весь час водила очима в різні боки і більше не заснула. Через деякий час у неї трапився напад у вигляді затримки дихання. Мати поїхала до медзакладу. 

17 травня 2022 року вночі дитина померла у лікарні. 

Своєчасне діагностування та початок відповідного вчасного лікування, шо входило до посадових обов’язків підозрюваної, могли попередити розвиток ускладнень та запобігти настанню смерті новонародженої дівчинки. 

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваній запобіжного заходу. 

Досудове розслідування проводять слідчі СУ ГУНП в Харківські області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Харків #немовля #смерть #лікарка #прокуратура
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...