• Головна
  • Інженери Apple тестують мовні функції, створені штучним інтелектом
Новини компаній
17:00, 8 червня 2023 р.

Інженери Apple тестують мовні функції, створені штучним інтелектом

Новини компаній

Оскільки ChatGPT стає дедалі популярнішим, Apple, як повідомляється, вирішили активізувати свою гру і зосередитися на обробці пошуку природною мовою.

У лютому Apple провела свій щорічний саміт зі штучного інтелекту, внутрішню подію, що інформує співробітників про досягнення в машинному навчанні та ШІ.

Інженери Apple тестують мовні функції, створені штучним інтелектом, фото-1

Подія була дещо більш приглушеною, ніж очікувалося, і заслуговувала на увагу першою особистою подією, яку Apple провела за багато років.

Однак New York Times поспілкувалася з тими, хто знайомий з подією, і це, здавалося, надало більше розуміння. Згідно з джерелами та вірячи у свіжі новини епл інженери — включно з тими, хто належать до команди Siri від Apple — активно тестують концепції створення мови.

Генеративна мова була б масштабною справою для Apple. Тепер Siri потрібно відправити підказку, яка вже існує в її базі даних. Отже, якщо користувач ставить Siri запитання, ще не інтегроване в її код, вона відповідає, що не може допомогти користувачеві.

Джон Беркі, колишній інженер Apple, розповів New York Times, що оновлення набору даних Siri вимагає від інженерів перебудувати всю базу даних — завдання, яке може тривати до шести тижнів. Він вважає, що додавання складніших функцій може зайняти рік, і не вірить, що Siri коли-небудь стане таким помічником, як ChatGPT.

У ширшому плані New York Times обговорює, як очікується, що технологічні компанії не будуть тепер відставати від ChatGPT, а великі компанії, такі як Google, Amazon і Microsoft, поспішають інтегрувати функції чат-ботів у свої продукти.

Microsoft вже почала тестувати свої функції ChatGPT, інтегровані в продукти Bing & Edge.

Google надає користувачам інструменти ШІ в Google Workspace і відкриває свою мовну модель ШІ під назвою PaLM для розробників і компаній.

Малоймовірно, що генеративна мова скоро зникне. Зовсім недавно OpenAI випустив GPT-4, оновлену мовну модель для ChatGPT, яка точніша за своїх попередників. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...