• Головна
  • Повідомлено про підозру колаборантці, яка впроваджувала російські «стандарти освіти» на Харківщині
14:21, 8 травня 2023 р.

Повідомлено про підозру колаборантці, яка впроваджувала російські «стандарти освіти» на Харківщині

Повідомлено про підозру колаборантці, яка впроваджувала російські «стандарти освіти» на Харківщині

Служба безпеки продовжує викривати зрадників і колаборантів на деокупованих територіях нашої країни та документує всі злочини окупантів.

Ще однією колаборанткою виявилася 55-річна мешканка Ізюмського району, яка під час тимчасової окупації російськими військами Харківської області добровільно співпрацювала з ворожою адміністрацією, повідомив речник Управління СБ України в Харківській області Владислав Абдула.

Спочатку зловмисниця обійняла посаду заступника начальника Борівського територіального управління окупаційної ВЦА Ізюмського району. На цій посаді вона проводила збори з вчителями району та вимагала переходити на російські стандарти освіти.

Вже з липня окупанти призначили її директором «Государственного бюджетного образовательного учреждения "Боровская общеобразовательная школа №1 им. Героя Советского Союза В.С. Колесника".

Під час зібрань з педагогічним колективом школи новоспечена директорка заявляла, що з вересня навчальний процес початкової та середньої освіти буде організовано відповідно до стандартів рф - російською мовою та за російськими підручниками. Те ж саме вона повторювала і під час шкільних зборів з батьками учнів.

Встановлено, що на початку вересня зловмисниця навіть встигла отримати від окупантів партію свіжонадрукованих російських підручників з навчальних предметів "Русский язык", "История россии", "Обществознание" тощо. Підручники, за якими ворожа поплічниця хотіла вчити українських дітей, несли викривлену і неправдиву інформацію, зокрема заперечували українську національну ідентичність і державний суверенітет.

Напередодні деокупації колаборантка втекла з Ізюмщини і наразі переховується від українського правосуддя на непідконтрольних територіях.

Наразі за матеріалами СБУ жінці заочно повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність у формі впровадження стандартів освіти держави-агресора у закладах освіти).

Викриття колаборантки проводили співробітники СБУ Харківській області спільно зі слідчими Національної поліції за процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Харківщина #СБУ #колаборантка
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...