• Головна
  • Активно підтримував РФ і брав участь у програмах пропагандистів: у Харкові заарештували чилійського блогера, - ВІДЕО
Відеосюжет
17:41, 5 травня 2023 р.

Активно підтримував РФ і брав участь у програмах пропагандистів: у Харкові заарештували чилійського блогера, - ВІДЕО

Відеосюжет

У Харкові заарештували чилійського блогера, який активно підтримував вторгнення РФ в Україну.

Правоохоронці повідомили про підозру 55-річному чоловіку за фактом виготовлення та поширення матеріалів, в яких міститься виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, вчиненого повторно (ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України). Про це повідомили у прес-службі Харківської обласної прокуратури.

За даними слідства, громадянин Чилі, який вже декілька років мешкає у Харкові, активно підтримував дії РФ на власних каналах у Telegram та YouTube. Він писав дописи та знімав відеоролики про те, що вторгнення РФ на територію України є "одним із найблискучіших у сучасній історії" та додавав, що "російські війська не обстрілюють мирне населення". Крім того підозрюваний звинувачував українських військових у постійних обстрілах Донбасу з 2014 року.

Іноземний блогер також через відеозв’язок брав участь у програмах новин на російських телеканалах як очевидець, який перебуває в Україні та "бачить все на власні очі". Російські пропагандисти називали його "незалежним спостерігачем та мужньою людиною, яка показує правду, що відбувається на території України з першого дня спецоперації".

Згідно з висновками експертів, у зазначених текстових та відеоматеріалах міститься інформація щодо підтримки, схвалення, виправдовування та заперечення збройної агресії РФ проти України, а також підтримка окупації частини території України.

За клопотанням обласної прокуратури підозрюваному обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#чилійський #блогер #пропагандисти #програми #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...