• Головна
  • Терехов у США розповів про воєнні злочини російських окупантів на Харківщині
14:33, 27 квітня 2023 р.

Терехов у США розповів про воєнні злочини російських окупантів на Харківщині

Терехов у США розповів про воєнні злочини російських окупантів на Харківщині

Українські правоохоронці ретельно фіксують воєнні злочини російської армії на Харківщині та передають докази до міжнародних інституцій.

На панельній дискусії «Місцеве лідерство в Україні: врядування в умовах війни та невизначеності» Харківський міський голова Ігор Терехов підкреслив, що світова спільнота має зробити все для того, щоб злочинці понесли справедливе покарання за катування, ґвалтування та розстріли мирних мешканців України.

«Третя година вторгнення. Російський БТР стоїть на Окружній дорозі біля Харкова. На цивільній машині їде мати з донькою купляти продукти. По ним відкривають вогонь. Мати загинула, донька поранена. Наші військові взяли у полон росіян, які стріляли по машині. Під час допиту вони сказали, що їм дали наказ стріляти по мирному населенню», - розповів Ігор Терехов.

Мер підкреслив, що, на відміну від країни-агресора, де панує тоталітарний режим, Україна - демократична та правова держава. Українці ведуть визвольну війну, захищають свої домівки та відстоюють демократичні цінності.

«Ми говорили про Бучу, і вона є показовим прикладом звірств росіян. Але таких сіл, селищ та міст дуже багато. Масові катування, насильство над жінками та чоловіками, страшні тортури, побиття, розстріли військових, мирного населення, у тому числі дітей. Все це фіксується, і за все росія відповідатиме», - наголосив Ігор Терехов.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Харків #Терехов #США #окупанти #воєннізлочини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...