• Головна
  • "Розвели" тисячу людей на мільйони гривень: харківські силовики викрили дві ОЗГ, - ВІДЕО
Відеосюжет
16:10, 21 квітня 2023 р.

"Розвели" тисячу людей на мільйони гривень: харківські силовики викрили дві ОЗГ, - ВІДЕО

Відеосюжет

Харківська кіберполіція викрила учасників двох ОЗГ у привласненні 2 мільйонів гривень за допомогою фішингу.

Правоохоронці викрили учасників двох організованних злочинних груп. Про це повідомили у прес-службі Національної поліції України.

В одному угрупованні об’єдналися 13 людей, які створили та адміністрували спільноту в Телеграм. Там вони розміщували інструкції та фішингові посилання, які копіювали інтерфейс сторінок онлайн-банкінгів, сайтів платформ оголошень, інтернет-магазинів і так далі, для інших членів шахрайської групи. Далі зловмисники в месенджерах розсилали ці посилання під виглядом пропозицій оформлення фінансових виплат, отримання коштів за проданий товар. Дані, введені користувачами на фішингових сайтах, автоматично ставали відомі фігурантам.

Організатор схеми здійснював компрометацію платіжних карток клієнтів банку та за допомогою платіжних систем виводив гроші людей на підконтрольні рахунки. Аналогічну схему реалізували і троє жителів Дніпропетровщини.

За оперативними даними, від протиправних дій обох злочинних угруповань постраждала щонайменше тисяча людей. Загальна сума збитків становить 2 мільйони гривень.

В оселях фігурантів силовики провели обшуки. Вони вилучили комп’ютерну техніку, телефони, банківські картки, гроші та SIM-карти.

Слідчі відкрили кримінальні провадження за ч. 1, 2 ст. 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній), ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Фігурантам може загрожувати до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Підозри оголосили п‘ятьом членам організованих злочинних груп, трьох з яких затримали.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#озг #фішинг #картки #банк #рахунки
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...