• Головна
  • Систематично били, ставили клеймо і стріляли над головою: підполковник ЗС РФ "Морячок" наказував катувати людей на Харківщині, - ВІДЕО
Відеосюжет
16:14, 20 квітня 2023 р.

Систематично били, ставили клеймо і стріляли над головою: підполковник ЗС РФ "Морячок" наказував катувати людей на Харківщині, - ВІДЕО

Відеосюжет

У Харківській області слідчі встановили особу та заочно повідомили про підозру російському підполковнику, який віддавав накази катувати цивільних.

Командування 30-ю мотострілецькою бригадою Центрального округу РФ, яка дислокувалась на території села Піски-Радьківські Ізюмського району, здійснював 41-річний російський військовослужбовець з позивним "Морячок". Про це повідомили у прес-службі Національної поліції у Харківській області.

У травні 2022 року за його наказом військовослужбовці РФ приїхали до будинку 58-річного чоловіка, застосували до нього електрошокер, декілька разів вистрілили зі зброї над головою, зв’язали та провели обшук його домоволодіння. Надалі, здійснюючи психологічний тиск, громадянина помістили в кузов автомобіля "Урал" з символікою "Z" та доставили до місця, де постійно дислокувались окупанти. 41-річний командир мотострілецької бригади віддав наказ відвести затриманого до підвалу приватного будинку для допиту з метою отримання відомостей стосовно військовослужбовців ЗСУ, а також місцевих мешканців, які допомагають українській армії.

Затриманого помістили до льоху домоволодіння, присвоїли йому порядковий номер і наказали на нього відгукуватись. Чоловіка 7 діб утримували у принизливих умовах за відсутності достатньої кількості харчових продуктів та води. Постраждалого систематично били прикладом автомата та палицею, застосовували електрошокер і поставили клеймо розпеченою залізною кочергою. Після чергового допиту із застосуванням палиць чоловіка доставили в село Рубці Ізюмського району, де протягом 30 діб його тримали в приміщенні сараю на території приватного будинку, примушуючи прибирати вулиці та рити окопи.

Така ж доля чекала і 49-річного місцевого мешканця, колишнього учасника АТО. Іншого 48-річного чоловіка за наказом підполковника утримували у тому ж льоху, де вже перебувало 5 людей. У нелюдських умовах колишній "атовець" провів близько тижня. Після чергового допиту чоловіка відпустили і наказали не відлучатись з місця свого постійного мешкання.

Слідчий слідчого управління ГУНП в Харківській області заочно повідомив про підозру 41-річному підполковнику у скоєнні злочинів за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#підполковник #морячок #накази #катувати #цивільні
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...