• Головна
  • "Допомагає Росії вести війну проти України": лідера харківської організації "Потон" Павла Онищенка підозрюють у держзраді, - ВІДЕО
Відеосюжет
14:32, 14 квітня 2023 р.

"Допомагає Росії вести війну проти України": лідера харківської організації "Потон" Павла Онищенка підозрюють у держзраді, - ВІДЕО

Відеосюжет

Лідера харківської організації "Потон" Павла Онищенка підозрюють у держзраді.

Правоохоронці заочно повідомили про підозру 37-річному лідеру харківської організації "Потон". Про це повідомили у прес-службі Харківської обласної прокуратури.

За даними слідства, лідер харківської організації "Потон" та блогер Павло Онищенко нині проживає у Москві. Він знімає та викладає на свою сторінку у відомій соціальній мережі "TikTok" пропагандистські ролики, в яких підтримує країну-агресора.

У своїх проросійських відео він говорить про те, що "Москва та Київ - єдиний народ", "Росія, Україна, Білорусь - це все свята Русь" та розповідає про "денацифікацію в Україні". Своїми діями Онищенко допомагає Росії вести війну проти України на інформаційному фронті та формувати негативне ставлення до України у світі.

Згідно висновку експерта Національного наукового центру "Інститут судових експертиз імені заслуженого професора Бокаріуса" за результатами проведення судової лінгвістичної семантико-текстуальної експертизи мовлення, у вказаних відеоматеріалах, розміщених підозрюваним, міститься інформація щодо виправдовування, підтримки, схвалення збройної агресії Російської Федерації проти України, що виражена у формі фактичних тверджень і оціночних суджень та має публічний характер.

Нині правоохоронці підозрюють Павла Онищенка у держзраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України), публічних закликах до захоплення державної влади, розповсюдженні матеріалів із закликами до вчинення таких дій, вчиненому повторно (ч. 3 ст. 109 КК України) та створенні і поширенні матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною збройної агресії Російської Федерації проти України (ч. 3 ст. 436-2 КК України).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#потон #онищенко #держзрада #війна #відео
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...