• Головна
  • Дистанційне навчання в Харкові − ТОП шкіл
Новини компаній
11:00, 12 квітня 2023 р.

Дистанційне навчання в Харкові − ТОП шкіл

Новини компаній
Дистанційне навчання в Харкові − ТОП шкіл, фото-1

Шкільний період має дарувати радість, цікавий досвід та якісні знання. На жаль, для Харкова та місцевих навчальних закладів останній час став дуже непростим. Багато шкіл виявилися неготовими до нових викликів у гарантуванні безпеки школярів, інші ж були зруйновані або приведені в непридатність через війну. Проте дітям необхідно вчитися і здобувати освіту, де б вони не перебували: у нашому місті, в інших регіонах нашої країни чи за кордоном. Тому багато хто розмірковує про дистанційне навчання та шукає ідеальну онлайн-школу. Тут я спробую розібратися, які характеристики повинна мати хороша онлайн-школа і як вибрати кращу!

Що дає онлайн-школа?

Дистанційне навчання є безпечнішою альтернативою школам старого зразка. Навчаючись у школі в дистанційному форматі, діти мають можливість перебувати будь-де, у будь-якій точці світу. Зазначу, що такий спосіб навчання відрізняється від класичної школи лише формою, але ніяк не повинен впливати на якість самого навчання. Дистанційні та онлайн-школи повинні, як мінімум, відповідати стандартам, а в ідеалі – здійснювати прорив у методах і результативності навчання дітей. Подумавши над тим, якою саме я бачу ідеальну дистанційну школу (а вся ця стаття про навчання в дистанційних та онлайн-школах є моєю особистою оцінкою), я дійшов наступних висновків.

  • Вона має навчати!

Існує купа різних онлайн-шкіл і курсів, що функціонують лише для годиться. Щоб школу можна було назвати якісною, у ній має бути сильний викладацький склад, і вона має надавати інформативний (в ідеалі – авторський, а не взятий з інтернету) матеріал для навчання.

  • У ній має бути цікаво вчитися!

Дуже часто онлайн-школи неефективні, тому що в них зовсім не цікаво проходити навчання. Тому захопливі уроки – однозначно must have для будь-якої онлайн-школи!

  • Вона має багато пропонувати!

Навчання в онлайн-школі – це ще не все. Чим більше дистанційна школа пропонує різних заохочень і можливостей, тим краще!

Визначивши для себе, яким саме я хочу бачити навчальний заклад, я добрав кілька дистанційних та онлайн-шкіл. Вони і за відгуками, і за моїм досвідом та враженнями пропонують якісне дистанційне навчання.

Спробували б ви перевірити всі ці сайти…

Я провів багато годин у пошуках і порівнянні різних дистанційних та онлайн-шкіл, бо, як виявилося, в Україні останнім часом дуже розвинулася сфера такого навчання. Але тепер я можу поділитися з вами своїм невеликим топом шкіл.

  • Дистанційне навчання в ліцеї «Ангстрем»

Дистанційна школа, у якій можна розподіляти свій час на навчання самостійно. Дітям надається доступ до всіх навчальних матеріалів, і учні самі вирішують, коли з цими матеріалами ознайомитися. За наявності питань можна записатися на особисту консультацію з учителем, а кілька разів на тиждень діти відвідують онлайн-уроки у формі вебінарів, як у звичайній онлайн-школі.

  • Дистанційна онлайн-школа «Альтернатива»

Теж харківська школа, яка пропонує дистанційне навчання. Суттєвий акцент робиться на змісті уроків. Онлайн-школа пропонує альтернативні та студійні уроки. Альтернативні – цікаві, відзняті в різних локаціях України, а студійні – досить методичні уроки з ведучим. Саме студійні є обов'язковими. За ними, наскільки я зрозумів, ведеться основне дистанційне навчання в цій школі. Також онлайн-школа пропонує додаткові курси для своїх учнів.

  • Дистанційний ліцей «Теорема»

Певна суміш дистанційного навчання та онлайн-школи. Ознайомлення з новим матеріалом містить різні навчальні фотографії, відео, тексти, інтерактивні завдання, які можна переглядати в будь-який зручний час. Але до навчання в цій школі входять і уроки онлайн, їх проводять у заздалегідь узгоджений час.

Перша та найбільша дистанційна школа в Україні має філії в багатьох містах, у тому числі й у сусідньому Дніпрі. З цікавого – цілком дистанційне навчання, можна вчитися в будь-який зручний час і будувати свій графік так, як заманеться. Приклади уроків на сайті – 10 із 10, мають неймовірно захопливий вигляд.

Порівнявши онлайн-школи за основними характеристиками, я можу порадити вам провести дослідження ринку дистанційного навчання самостійно, щоб знайти те, що вам до вподоби. Але якщо моя думка відіграє для вас якусь роль, я б порадив дистанційну школу «Оптіма».

Чому саме школа «Оптіма»?

Маючи своїх дітей, можу приблизно зрозуміти, що було б цікавим для них. Оскільки варіант «не вчитися в школі взагалі» я прийняти зі зрозумілих причин не можу, ми почали шукати онлайн-школу, де діти не могли б відірватися від уроків. Отож «Оптіма» переконала навіть мене. Школа надає всім охочим демодоступ на два тижні, протягом яких ви можете розібратися в платформі для навчання, подивитися дистанційні уроки і зрозуміти, чи підходить вам ця школа. Я скористався цією можливістю, вивчив сайт і порівняв з іншими онлайн-школами. Можу зробити кілька тезових висновків.

1. Уроки – вау! Круте подання, різні стилі уроків для різних класів. Десь – у стилі науково-популярного відео, десь – мультиплікаційний урок, а десь – захопливі уроки з харизматичними ведучими. На додаток до уроків відзначу безліч ігор та інтерактивних завдань.

2. Авторські матеріали. Усі знання подано логічно та сучасно – на навчальній платформі.

3. Індивідуальний підхід. Вчителі та тьютори завжди блискавично відповідають на запитання дитини на платформі.

4. Зручно. Діти можуть самі планувати свій день, навчатись у своєму темпі. Вони залежать лише самі від себе. І якщо вам мало дистанційних уроків, школа пропонує уроки онлайн, як в будь-якій іншій онлайн-школі.

5. Можливості. Крім якісного навчання, школа пропонує безліч різноманітних можливостей. Курси підготовки до ЗНО та ДПА, здобуття подвійного диплома (тобто на додаток до української освіти – середня освіта Штатів чи Канади, що потім буде дуже корисно в здобутті професії та роботи) та різні заходи для соціалізації дітей.

Зрозуміло, у наш час завжди підсвідомо шукаєш проблеми й недоліки, але поки що я їх не знайшов. Можливо потім. ✍ У будь-якому випадку хочеться, щоб наші діти здобували найкращу освіту та просували цю країну вперед. Саме тому я і раджу «Оптіму» всім, кому цікаве дистанційне навчання і хто поки що не зміг знайти хорошу онлайн-школу! 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Дистанційна школа «Оптіма» #Оптіма #дистанційне навчання
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...