• Головна
  • Які параметри у доброї мийки високого тиску
Новини компаній
17:40, 11 квітня 2023 р.

Які параметри у доброї мийки високого тиску

Новини компаній

Мийки високого тиску активно використовуються для очищення різних поверхонь. Принцип дії цих пристроїв є досить простим, але ефективним. Мийка високого тиску забирає воду із звичайного водопроводу, прискорює її подачу на шланг за допомогою повітряного насоса.

Насос попередньо закачує необхідну кількість повітря та подає її для змішування. При розпиленні такої змішаної повітряної та водної маси виходить сильний удар струменем води по площині, поверхні об'єкта, який очищають. Така система очищення універсальна і може ефективно регулюватися за своєю потужністю та способом розпилення води. При цьому для отримання якісного очищення немає необхідності підводити спеціальні комунікації або встановлювати дороге додаткове обладнання.

Яку купити мийку високого тиску для конкретних напрямків використання та які параметри слід подивитися, перш ніж купувати виріб, розповімо зараз.

Зверніть увагу на тиск: базова, профі та мінімальна версії

У специфікації мийки високого тиску обов'язково вказується два параметри: номінальний і максимальний тиск води, що створюється системою. Перший параметр важливий для стабільної та постійної роботи з миттям. Фактично це і буде той тиск, який може постійно розвивати мийка, обробляючи воду, що надходить в неї, і використовуючи вбудований насос. Номінальний показник для побутового пристрою достатній для очищення килимових виробів, мототехніки та інших поверхонь, що миються – 120-150 бар. Такої потужності вистачить, щоб зробити якісне очищення і видалити пил і забруднення із застосуванням миючих засобів.

Якщо йдеться про видалення пилу та бруду з дуже забруднених поверхонь або миття високого тиску необхідне для постійної роботи з невеликими перервами, тоді знадобиться вже професійна лінійка таких пристроїв. Зазвичай мийки високого тиску для комерційного використання розраховані на потужність понад 150 бар. А також безперервну роботу насоса.

Якщо мийка високого тиску необхідна для очищення невеликих предметів, а використання пристрою буде регулярним, але не тривалим, цілком підійде бюджетна версія таких пристроїв. Їхня потужність – 100-120 бар. Вони значно дешевші, ніж базові та професійні моделі. Однак високої продуктивності очікувати від них не варто. Хоча якщо необхідно очистити невелику площу за необмежений час, тоді мінімийка з такими мінімальними параметрами ідеально підійде.

Функціональність: автостоп та оснащення

Якщо пристрій для нагнітання води з високим тиском потрібен виключно для побутових потреб, можна розглянути варіанти зі звичайним шлангом високого тиску і базовим набором насадок. Якщо мийка високого тиску використовується для постійного очищення автомобіля або інших потреб щодня, і у великих обсягах, тоді потрібно придбати мийку з покращеними властивостями міцності шланга високого тиску та розширеним асортиментом насадок. Також слід звернути увагу на міцність та довжину кабелю живлення.

Більшість виробників не оснащують мінімийку довгими шнурами, тому заздалегідь необхідно прорахувати довжину та переріз шнура живлення для комфортного використання миття в домашніх умовах.

Хороша модель мийки високого тиску обов'язково оснащується системою автоматичної зупинки роботи та вимкнення двигуна при припиненні подачі води. Таким чином вдається зберегти двигун, який буде у разі припинення подачі робочої рідини працювати на повну потужність при нульовому натиску. Для професійних мийок така властивість не обов'язкова, оскільки там запитка йде від автономних або потужних стаціонарних точок подачі води. У побутових пристроях все інакше може використовуватися всмоктувальна система, яка працює, наприклад, від зовнішньої ємності з водою. Система автостопу насоса, запобігатиме виходу з ладу обладнання та забезпечить раціональне використання ресурсів. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...